Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se scumpesc apa și canalizarea în trei județe: Cluj, Sălaj, Mureș

Operatorul de apă și canalizare are activitate în trei județe din România | Foto: CAS

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj-Napoca și-a anunțat intenția de ajustare a prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare, începând cu 1 iulie 2023.

Prețul la apă potabilă este propus de CAS în județele unde acționează la 5,58 lei/mc inclusiv taxa pe valoarea adăugată de 9%, iar tariful de canalizare-epurare, la 5,92 lei/mc, inclusiv TVA.

“Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor și tarifelor rezidă în nevoia respectării planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa.

De asemenea, rezidă în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din contractul de finanțare aferent programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) Cluj – Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și CAS.

Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, CAS a atras o a cincea finanțare, de 400 de milioane de euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri și tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie”, au precizat reprezentanții CAS.

În vara trecută, compania publică din Cluj a mărit prețul la apă potabilă la 4,81 lei/mc, inclusiv TVA de 9%, iar tariful la canalizare – epurare, la 5,10 lei/mc, inclusiv TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiului European pentru Patrimoniu 2023.

Via Transilvanica a câștigat premiul Europa Nostra

Articolul următor

Patru oferte pentru lucrările de reconstrucție ecologică prin decolmatare a lacului cu pâlnie Vida

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share