Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E-Infra a semnat memorandumul cu Nuclearelectrica și Samsung

Nuclearelectrica, NuScale Power, E-Infra, Nova Power & Gas (NPG), Fluor Enterprises și Samsung C&T Corporation au semnat un memorandum de înțelegere pentru a colabora în implementarea centralelor electrice NuScale VOYGR în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România.
Cele cinci firme s-au aliat cu gigantul coreean Samsung | Foto: E-Infra

Șase companii private și de stat, dintre care două din Cluj, au parafat înțelegerea pentru noul proiect de la Doicești.

Nuclearelectrica, NuScale Power, E-Infra, Nova Power & Gas (NPG), Fluor Enterprises și Samsung C&T Corporation au semnat un memorandum de înțelegere pentru a colabora în implementarea centralelor electrice NuScale VOYGR în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România.

”Prin semnarea acestui memorandum facem un pas important în implementarea proiectului SMR la Doicești, în România. Alături de partenerii Nuclearelectrica, NuScale, Fluor și Samsung C&T Corporation, avem convingerea că proiectul va fi unul de succes și finalizat la timp” a declarat Teofil Mureșan, CEO al E-Infra.

Universitatea Politehnica din București (UPB) și Nuclearelectrica au anunțat lansarea primului Centru de Explorare a Energiei NuScale (E2), care găzduiește simulatorul camerei de comandă pentru centrala cu reactoare modulare mici VOYGR NuScale. Centrul E2 este instalat în cadrul Facultății de Energetică, una dintre școlile de elită ale învățământului superior românesc.

E2 beneficiază de parteneriatul cu Nuclearelectrica, societate națională care operează două dintre cele mai performante reactoare clasice din lume, și RoPower, compania de proiect pentru implementarea SMR în România, înființată de Nuclearelectrica și NPG.

La început de an, NuScale Power și RoPower, companie românească deținută în cote egale de Nuclearelectrica și NPG, au semnat contractul pentru faza 1 a lucrărilor de inginerie și proiectare pentru prima centrală electrică SMR din țara noastră. Astfel, au marcat un pas important spre implementarea unei centrale electrice NuScale VOYGR cu reactoare modulare mici (SMR) în România care ar putea fi dezvoltată pe amplasamentul centralei electrice Doicești.

Proiectul include subcontracte pentru realizarea evaluării impactului asupra mediului și a investigației geotehnice de subsol, evaluarea amplasamentului și cerințelor specifice ale amplasamentului pentru proiectarea standard a centralei NuScale, elaborarea unei estimări a costurilor specifice proiectului.

NPG și Electrogrup fac parte din E-Infra, grup clujean de companii în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Hotelul Beliș-Fântânele va deveni Hampton by Hilton în urma semnării contractului de franciză între grupul Transilvania Trek Cluj (TTC) și Hilton Worldwide.

Hotelul Beliș-Fântânele intră în rețeaua Hilton

Articolul următor
Cemacon Cluj a inaugurat o fabrică nouă, prima de acest fel din România, care va produce plăci de cărămidă aparentă, o gamă de produse care ține de estetica fațadelor clădirilor, o investiție de 14 milioane de euro, cu o finanțare parțială de 1,9 milioane euro din fonduri nerambursabile norvegiene.

Cemacon și-a inaugurat noua fabrică din Recea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share