Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un sfert dintre șomerii bihoreni au peste 50 de ani, iar peste 50% sunt foarte greu și greu ocupabili

Potrivit informațiilor AJOFM Bihor, la sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor erau înregistrați 2.810 șomeri (din care 1.526 femei), rata șomajului fiind de 1,2%.

„Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,19 %, în această lună acest indicator a înregistrat o uşoară creştere cu 0,01 pp. Din totalul de 2.810 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.089 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.721 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.052  șomeri provin din mediul rural și 758 sunt din mediul urban”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Structura șomajului

Pe grupe de vârste, structura șomajului din județul Bihor se prezintă astfel: 278 de șomeri (10%) au vârsta sub 25 de ani, 196 de șomeri (7%) au vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani, 412 șomeri (15%) au vârsta uprinsă între 30 și 39 de ani, 647 de șomeri (23%) au vîrsta cuprinsă între 40 și 49 de ani, 556 de șomeri (20%) au vârsta cuprinsă între 50 și 55 de ani și 721 de șomeri (25%) au vârsta peste 55 de ani.

Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (30%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (25,3%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 20% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 13,7% iar cei cu studii superioare reprezintă 9% .

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 17% persoane foarte greu ocupabile, 34% greu ocupabile, 42% mediu ocupabile, iar 7% sunt persoane ușor ocupabile.

„Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a  explicat Békési Csaba.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele pot să-și depună candidatura pentru incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”

Articolul următor

Locuri de parcare la ERA Shopping Park pentru pasagerii de la Aeroportul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share