Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și-a mărit numărul de salariați. Cu 4.800 în plus într-un an

Efectivul salariaților din județul Cluj, în aprilie 2023, a fost de 278.823, în creștere cu 161 comparativ cu martie 2023 și cu 4.789 față de aprilie 2022, conform Direcției Județene de Statistică.
Bursă generală a locurilor de muncă în municipiul Dej | Foto: AJOFM Cluj

Județul Cluj are cu câteva mii de angajați mai mult decât în primăvara anului trecut.

Efectivul salariaților din județul Cluj, în aprilie 2023, a fost de 278.823, în creștere cu 161 comparativ cu martie 2023 și cu 4.789 față de aprilie 2022, conform Direcției Județene de Statistică.

Câștigul salarial mediu brut, în aprilie 2023, a fost de 8.730 lei, în scădere cu 221 lei față de luna precedentă și mai mare cu 1.275 lei față de aprilie 2022. Câștigul mediu net, în aprilie 2023, în județ a fost de 5.470 lei, mai mic cu 143 lei comparativ cu luna anterioară și cu 851 lei mai mare față aceeași lună din 2022.

Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna aprilie 2023, a fost mai mare cu 19,9%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2, după municipiul București.

Câștigul salarial mediu brut se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net și alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câștigării în instanță a drepturilor bănești aferente anilor anteriori) la numărul mediu de salariați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea realizării lucrărilor aferente proiectului de instalare de centrale electrice fotovoltaice pentru imobile aflate în proprietatea publică a județului și concesionate Companiei de Apă Someș (CAS).

Apă Someș pune panouri fotovoltaice pe uzină și stația de epurare

Articolul următor
Războiul din Ucraina a generat o scădere în piața de IT din România, însă a adus noi oportunități prin proiecte complexe în apărare, securitate cibernetică, inteligența artificială (AI), conform unei analize a companiei clujene OVES Enterprise.

Războiul din Ucraina lovește în sectorul IT din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share