Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Managerul UiPath Cluj s-a întâlnit cu președintele Germaniei

A fost o onoare să participăm, cu ocazia vizitei președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, la o masă rotundă organizată de AHK România (Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană).
Reprezentanții concernelor germane au avut discuții cu antreprenorii români | Foto: AHK Romania

Andrei Roth a relatat întâlnirea sa cu înaltul oficial german, el fiind invitat la București alături de cei mai mari investitori germani în România.

“A fost o onoare să participăm, cu ocazia vizitei președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, la o masă rotundă organizată de AHK România (Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană).

Împreună cu E.S. Steinmeier, lideri de afaceri ai unora dintre cei mai mari investitori germani în România, organizații cheie din industrie, precum și inovatori de top, am discutat despre modul în care colaborarea dintre Germania și România poate contribui la abordarea unora dintre cele mai semnificative provocări ale viitorului – de la schimbările climatice cercetării medicale și transformării digitale.

M-am bucurat să împărtășesc modul în care UiPath – o companie globală de software născută în România – investește în Germania, sprijinind sectorul public, precum și unele dintre cele mai mari companii germane să utilizeze platforma de automatizare a afacerilor UiPath bazată pe inteligența artificială ca un catalizator pentru transformarea digitală”, a spus Roth.

 

   

Români care investesc în Germania

UiPath, companie specializată în domeniul Enterprise Robotic Process Automation, primul unicorn românesc (startup IT evaluat la peste 1 miliard de dolari, n. red.), are la Cluj un birou în urma achiziţiei Platformei Smart Data de la firma de software Recognos. Biroul de la Cluj  este condus de Andrei Roth, fost manager în echipa locală Recognos.

La București, Steinmeier a fost însoțit de o delegație de afaceri formată din reprezentanți ai consiliilor de administrație ale unor mari companii germane. Delegația economică a participat la masa rotundă cu tema „Transformarea economică în Germania și România: Potențial și provocări pentru relațiile economice bilaterale”.

Oameni de afaceri și reprezentanți ai unor asociații de profil au discutat despre provocările legate de tranziția verde, digitalizarea economiei  și piața muncii, noi oportunități de cooperare în aceste domenii. Președintele german a avut în program vizite în orașele București, Sibiu și Timișoara. AHK România numără 550 de firme membre și oferă companiilor networking, schimb de informații și experiențe.

Andrei Roth (foto dreapta), la întâlnirea cu investitorii germani | Foto: AHK

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Nu este alt loc pe Via Transilvanica în care să fi investit mai mult decât în Poarta de Fier a Transilvaniei, la granița dintre Hunedoara și Caraș-Severin.

Blocaj pe Via Transilvanica. Drumul care unește, rupt în Caraș Severin

Articolul următor

SSIF GOLDRING SA: Hidroelectrica - analiză financiară. Cel mai mare IPO din Europa de până acum, în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share