Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alianță Cluj – Sibiu pentru forța de muncă din sectorul sanitar

Un  acord de parteneriat de cinci ani a fost semnat între Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga (ULB) Sibiu.
Universitarii din cele două orașe au încheiat acordul la Cluj-Napoca | Foto: UMFIH

Două universități din Transilvania își propun inserția pe piața muncii a personalului calificat în domeniul sănătății și promovarea mediului academic medical românesc

Un  acord de parteneriat de cinci ani a fost semnat între Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga (ULB) Sibiu. Parteneriatul are ca obiectiv susținerea intereselor comune în domeniul promovării mediului academic medical din România și a inserției pe piața muncii a specialiștilor calificați în domeniul serviciilor de sănătate.

Acordul a fost semnat de rectorii Anca Buzoianu – UMFIH și Sorin Radu – ULB. Direcțiile de colaborare ale acordului vizează activitatea didactică și de formare profesională a studenților din cele trei cicluri de studii (licență, masterat, doctorat), a medicilor rezidenți, dar și a cadrelor didactice.

Câteva puncte importante fac referire la realizarea de proiecte comune cu relevanță academică, medicală, socială și la schimburile interuniversitare. Un alt obiectiv este legat de colaborarea în activități de cercetare, dezvoltare, inovare și valorificare a rezultatelor cercetării medicale și biomedicale, dar și de calificare a personalului, în scopul asigurării serviciilor de sănătate calitative.

Vor să suplinească deficitul de personal

„Prin această colaborare, ne propunem să consolidăm schimbul de cunoștințe și expertiză între cele două instituții, să stimulăm inovația în cercetare și să pregătim tinerii profesioniști pentru a face față provocărilor complexe din sectorul sănătății.

Prin combinarea resurselor și a experienței noastre, ne dorim să dezvoltăm programe educaționale de înaltă calitate, să promovăm practicile medicale avansate și să contribuim la crearea unei baze solide pentru progresul continuu în domeniul sănătății în România.

Suntem convinși că această alianță strategică va aduce beneficii semnificative pentru studenți, cadrele didactice și întregul sistem medical și va facilita accesul la o forță de muncă bine pregătită și angajată în îmbunătățirea sănătății și bunăstării societății noastre”, a declarat Anca Buzoianu.

„Afinitățile celor două universități s-au conturat încă din anii ‘90, când colegii de la UMFIH ne-au fost alături în procesul de înființare al Facultății de Medicină din cadrul ULB. De-a lungul acestei istorii comune am dezvoltat proiecte, ne-am susținut reciproc la nivel academic.

Era momentul să consolidăm toată această colaborare printr-un acord de parteneriat. Suntem foarte încrezători în efectele acestui acord la nivel academic și în privința implicării în comunitate”, a spus Sorin Radu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noua fabrică Knauf Insulation din Târnăveni: lucrări în plină desfășurare și oportunități de angajare pentru personal calificat

Articolul următor
Compania clujeană Kadra a instalat uși automate în cel mai nou spital din rețeaua Medicover, Pipera - Bucureşti.

Clujenii de la Kadra au securizat accesul la noul Medicover

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share