Mai multe sortimente de vin produse de crama din județul Sălaj au fost onorate la început de vară.
Crama Fort Silvan a participat la cea de-a doua ediție a Concursului de Vinuri din Transilvania și Partium, unde vinurile acesteia au obținut rezultate bune. Premiul Mare din partea Academiei de Vin din Ungaria a fost luat de Venator Merlot 2021, iar premii de aur, 47 Fetească Neagră 2021 și 47 Rose Pinot Noir 2022. Premii de argint au obținut sortimentele Venator Stephanus 2021 și Venator Fetească Regală 2022.
Attila Szoboszlai, fondatorul Cramei Fort Silvan și Pensiunii Kemsilvanum, a atras fonduri europene de 700.000 euro pentru realizarea a două obiective importante. Cu banii de la UE, afacerea cu vin din comuna Camăr se modernizează. Fort Silvan se va extinde, iar capacitatea de producție va fi mărită. Lângă pensiunea de la Camăr apare cel mai modern centru spa din județ.
Turiștii care ajung la Camăr se vor putea bucura de facilități, printre care plimbări cu trăsura prin vie, mâncare tradițională sau degustare de vin în cramă. Casa de vinuri și-a așternut plantațiile viticole pe pantele satului Camăr, de la poalele Măgurii Șimleului, învecinată cu pădurea.
Suprafața cultivată cu soiuri clasice – Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Traminer, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Cadarcă se întinde pe 33 ha de vie nouă. Pensiunea organizează pentru grupuri programe de plimbări pe jos sau cu trăsura, prin vie și pădure, partide de vânătoare și de pescuit, plimbări cu bicicleta, fript de slănină în vie, mâncare tradițională la ceaun.