Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stadiul lucrărilor la Centura Beiuș

Începute în cea de-a doua jumătate a lunii februarie 2023, lucrările la Centura Beiuș au ajuns la un stadiu fizic de 20%.

Au fost forați toți cei 496 de piloți necesari pentru construcția celor două poduri și a celor trei pasaje supraterane. Constructorul lucrează în prezent la elementele de structură.

Structură

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x 1,70 metri.

Reamintim că în data de 2 februarie s-a semnat, la Beiuș, contractul cu Drum Asfalt (Lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor la proiectul de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Beiuș” a fost stabilită la 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere a acestora (17.02.2023).

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În această lună vor începe lucrările la Etapa II a Centurii Beiuș. Acest tronson va avea o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani, și două benzi, câte una pe sens, din DN 76. Drumul va face legătura între Centura Beiuș și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd și va asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș. Asocierea de firme Drum Asfalt (Lider) și Ile Viorel Construct a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru etapa a II-a. Valoarea ofertei este de 14.678.561,20 lei fără TVA.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Care sunt firmele din Arad cu cel mai mare profit net în 2022

Articolul următor

Rainbow Shifter – aplicația creată de un orădean - care dă culoare cuvintelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share