Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viziunea conducerii Consiliului Investitorilor Străini pentru mandatul 2023 – 2024

Comitetul Director al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) a ales în luna iunie echipa de conducere a organizației pentru mandatul 2023-2024:
➢ Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, Membru PwC Global Tax Policy Board, în calitate de președinte;
➢ Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România și Christina Verchere, CEO & President of the Executive Board OMV Petrom, în calitate de vicepreședinți;
➢ Alexandru Lupea, Partner, Executive Board Member EY România, în calitate de trezorier.

Membrii Comitetului Director al FIC continuă să promoveze rolul investițiilor și al politicilor durabile ca bază a creșterii economice. Predictibilitatea, stabilitatea, claritatea și transparența cadrului legislativ, dar și coerența politicilor publice și alinierea la practicile internaționale, rămân criterii importante pentru marii
investitori.


„Coordonarea FIC a reprezentat o onoare și le mulțumesc colegilor mei din Comitetul Director, membrilor FIC și experților pentru proiectele pe care am reușit să le dezvoltăm alături de autoritățile naționale și instituțiile internaționale, ce au ca scop comun dezvoltarea economică și socială a țării. Ultimele două decenii au fost marcate de multe schimbări și adaptări la cadrele legislative și economice internaționale, însă pentru viitor România trebuie să își extindă viziunea de dezvoltare pe termen lung. Avem direcțiile europene pentru 2030 care sunt susținute și de finanțări europene și de o serie de reforme incluse în PNRR, dar, complementar, este nevoie și de setarea unor direcții de țară care să fie adaptate specificităților României și care să ia în considerare avantajele și punctele slabe pe care trebuie să le remediem, dar și contextul economic și social care se schimbă mult mai rapid. FIC a demonstrat în cei peste 25 de ani de activitate că este un partener de încredere cu o viziune strategică și cu soluții echilibrate pentru dezvoltarea României. Îi predau lui Daniel mandatul de președinte cu încrederea că, împreună cu Comitetul Director, vom reuși să susținem prin și mai multe proiecte, analize și dialog constant cu autoritățile creșterea economică a României.” a declarat Cristian Secoșan, Președintele FIC în mandatele 2021- 2023.

„În primul rând, doresc să le mulțumesc colegilor pentru votul de încredere. În al doilea rând, vreau să punctez dorința membrilor organizației de a continua să lucrăm alături de Guvern, Parlament și Administrația Prezidențială pentru a identifica măsuri pe termen mediu și lung, viabile, echilibrate, durabile pentru economia țării. Experții FIC din diferite sectoare de activitate au analizat domeniile importante pentru economie, cum ar fi fiscalitatea, tranziția energetică, digitalizarea, mediul înconjurător, sustenabilitatea și resursa umana și au formulat o serie de recomandări pentru a îmbunătăți cadrul legislativ actual și pentru a facilita dezvoltarea acestor arii. Toate aceste analize și recomandări din partea mediului privat sunt cuprinse în Cartea Albă a FIC publicată în luna mai 2023, intitulată Investiții pentru viitor.
România se confruntă cu multe provocări din perspectiva bugetului de stat, iar atragerea de noi investiții străine directe, dar și stimularea investițiilor deja prezente în România, trebuie să devină o prioritate pentru a stabiliza și a crește constant economia. În acest sens, în perioada următoare FIC își propune diferite proiecte care să încurajeze investițiile private în România și salutăm pe această cale faptul că stimularea investițiilor este unul dintre cele trei obiective majore care stau la baza programului de guvernare. Totodată, în ceea ce privește viziunea pe termen mediu, rămânem susținători ai aderării României la OECD – Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și la spațiul Schengen.” a declarat Daniel Anghel, noul Președinte al FIC.

Membrii Comitetul Director al FIC, împreună cu top managementul companiilor membre, sunt pregătiți să continue să contribuie, printr-un dialog constructiv cu autoritățile, la identificarea celor mai potrivite soluții care să asigure dezvoltarea economică durabilă, într-un mod transparent și predictibil.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Linia de finanțare pentru digitalizarea întreprinderile mici și mijlocii (IMM), prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a adunat 7.188 proiecte depuse, cu 30% mai mult decât ținta stabilită.

Ardealul și Bucureștiul primesc cei mai puțini bani pentru digitalizarea IMM-urilor

Articolul următor

Specializările care te angajează

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share