Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardealul și Bucureștiul primesc cei mai puțini bani pentru digitalizarea IMM-urilor

Linia de finanțare pentru digitalizarea întreprinderile mici și mijlocii (IMM), prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a adunat 7.188 proiecte depuse, cu 30% mai mult decât ținta stabilită.

Regiunilor București, Nord-Vest și Centru li se repartizează cel mai mici procente din fondurile destinate acestui program.

Linia de finanțare pentru digitalizarea întreprinderile mici și mijlocii (IMM), prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a adunat cu 30% mai multe proiecte decât ținta stabilită.

În cadrul apelului de digitalizare a IMM-urilor – grant de până la 100.000 de euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale, derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) în cadrul PNRR au fost depuse 7.188 de proiecte.

Ținta propusă prin intermediul apelului este semnarea a 5.384 proiecte. În ultima zi în care au putut fi depuse proiecte, 30 iunie, au fost trimise 3.573 de cereri de finanțare. Perioada de depunere a început în 15 februarie.

„Interesul aplicanților a fost foarte mare. Acest lucru nu poate decât să ne bucure. Mediul privat a înțeles nevoia adoptării tehnologiilor digitale. Rolul nostru este să facilităm accesul. Vom întreprinde toate eforturile să trecem de perioada de evaluare a proiectelor cât mai repede ca să putem avansa la implementare”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Apelul are o alocare de 347 de milioane de euro și s-a adresat IMM-urilor pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri.

Cum a fost împărțit bugetul pe regiuni

  • Nord-Est 12,94%
  • Sud-Est 13,86%
  • Sud-Muntenia 13,50%
  • Sud-Vest Oltenia 14,36%
  • Vest 14,32%
  • Nord-Vest 11,69%
  • Centru 11,87%
  • București-Ilfov 7,46%

Sursa: MIPE

Banii neconsumați se redirecționează

În cazul în care în urma activității de evaluare și selecție bugetul alocat unei regiuni de dezvoltare nu este contractat, proiectele aflate pe lista de rezervă din regiunile care au epuizat alocarea se vor ierarhiza și contracta în funcție de punctajul obținut și în limita bugetului total alocat.

Valoarea fondurilor nerambursabile acordate în cadrul unui proiect va reprezenta 90% din cheltuielile eligibile pentru toate tipurile de beneficiari. 10% este cofinanțarea ce trebuie asigurată de către beneficiari din fonduri proprii. Perioada de implementare a proiectelor este de un an. Ea va putea fi prelungită, doar în situații justificate, cu cel mult șase luni, dar fără a depăși 31 decembrie 2025.

În perioada următoare, pentru a începe etapa de evaluare a proiectelor depuse, MIPE va anunța deschiderea modulului comunicare pentru toți cei înscriși din cadrul acestui apel de proiecte, printr-un anunț publicat pe site-ul instituției. Ulterior, solicitanții vor transmite prin intermediul modulului documentul privind calculul indicatorilor financiari, aferent planului de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), subordonată Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MLDPA), a recepționat, în comuna Lechința (județul Bistrița-Năsăud), 16 locuinţe pentru tineri destinate închirierii.

ANL a recepţionat blocuri de locuințe în Baia Mare și Lechința

Articolul următor

Viziunea conducerii Consiliului Investitorilor Străini pentru mandatul 2023 – 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share