Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANL a recepţionat blocuri de locuințe în Baia Mare și Lechința

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), subordonată Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MLDPA), a recepționat, în comuna Lechința (județul Bistrița-Năsăud), 16 locuinţe pentru tineri destinate închirierii.
Blocul din Lechința a fost construit pe trei etaje și a costat 4,7 milioane de lei | Foto: ANL

Blocul de trei etaje cu apartamente și garsoniere din localitatea bistrițeană a costat aproape 1 milion de euro.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), subordonată Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MLDPA), a recepționat, în comuna Lechința (județul Bistrița-Năsăud), 16 locuinţe pentru tineri destinate închirierii.

Locuințele din Lechința (5 garsoniere și 11 apartamente cu 2 camere) au fost construite pe un regim de înălţime cu 3 etaje, valoarea investiției fiind de 4,7 milioane de lei. În Bistrița-Năsăud, ANL a finalizat, până acum. în cadrul programului 1.280 unități locative.

Acestea sunt situate în localitățile Bistrița (797), Năsăud (58), Beclean (275), Dumitra (12),  Maieru (24), Livezile (18), Lunca Ilvei (32), Feldru (32), Bistrița Bârgăului (16) și Prundu Bârgăului (16), la care se adaugă cele din Lechința.

Directorul ANL, Gabriel Stanciu, a anunțat că instituția sa a demarat procedurile pentru atribuirea contractelor de proiectare și execuție lucrări aferente obiectivelor de investiție din orașul Vlăhița (Harghita) – 14 locuințe și comuna Ișalnița (Dolj) – 16 locuințe.

52 de locuințe în Maramureș

La Baia Mare (județul Maramureș), ANL a recepționat 52 de locuinţe pentru tineri destinate închirierii. Locuințele (24 garsoniere și 28 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Grănicerilor, într-un bloc de șase etaje. Investiția s-a ridicat la 15 milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Până în prezent, în Maramureș, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcții locuințe pentru tineri destinate închirierii, 661 de unități locative în localitățile Târgu Lăpuș (92), Sighetu Marmației (242), Baia Mare (117), Cavnic (10), Fărcașa(72), Seini(71), Dragomirești (9), Baia Sprie (20), Ariniș (12) și Șomcuta Mare (16).

Pot fi cumpărate de chiriași după un an

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale.

Beneficiarii sunt tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

Locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Festivalul Untold de la Cluj-Napoca, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale, se pregătește să deschidă porțile universului său magic, în 3-6 august, pentru zecile de mii de fani și pentru cei 250 de artiști naționali și internaționali.

Untold 2023 și-a stabilit personajul principal: Phoenix

Articolul următor
Linia de finanțare pentru digitalizarea întreprinderile mici și mijlocii (IMM), prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a adunat 7.188 proiecte depuse, cu 30% mai mult decât ținta stabilită.

Ardealul și Bucureștiul primesc cei mai puțini bani pentru digitalizarea IMM-urilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share