Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluburile Rotary au modernizat un spațiu de la Institutul Oncologic

Acesta este dedicat amenajării spațiului destinat pacienților și aparținătorilor de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN). Investiția totală în acest proiect de la IOCN a fost de 37.427 de euro.

Rotary Club Cluj-Napoca Cetățuie (RCCC) și alte 11 cluburi Rotary din România, Italia, Franța, Ungaria și Republica Moldova, au anunțat finalizarea cu succes a unui proiect de tip Global Grant.

Acesta este dedicat amenajării spațiului destinat pacienților și aparținătorilor de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN). Investiția totală în acest proiect de la IOCN a fost de 37.427 de euro. Desfășurat în perioada ianuarie – iunie 2023, proiectul RCCC a implicat eforturi considerabile din partea organizației, în colaborare cu un număr mare de cluburi Rotary din afara orașului.

“Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătățirea condițiilor de confort și sprijin pentru pacienții și aparținătorii care trec prin grelele momente ale luptei împotriva cancerului. În cadrul proiectului s-au efectuat ample lucrări de renovare și amenajare a spațiului destinat pacienților și aparținătorilor de la IOCN.

Acestea au inclus modernizarea și igienizarea sălilor de așteptare, crearea unor zone de relaxare și recreere, dotarea cu mobilier confortabil și ergonomic, precum și pregătirea psihologică a personalului specializat din spital. Dorim să asigurăm o experiență cât mai plăcută și reconfortantă pentru cei afectați de această boală grea.

Conștienți de stresul și presiunile la care este supus personalul medical care tratează pacienți cu cancer, continuăm proiectul prin crearea unui echilibru emoțional al acestora, oferind sesiuni susținute de către psihologul Lorena Stepa. Scopul este ca personalul medical să poată oferi sprijin emoțional și suport în gestionarea stresului și traumei atât pacienților, cât și aparținătorilor”, potrivit RCCC.

„Suntem încântați că am putut aduce un strop de lumină și speranță în viața pacienților și aparținătorilor de la IOCN. Acest proiect este o dovadă clară a importanței colaborării între organizațiile nonguvernamentale și instituțiile medicale în îmbunătățirea condițiilor de tratament și confort pentru cei care se confruntă cu provocările cancerului.

Dorim să transmitem o recunoștință specială colegei noastre, Florina Popîrtac, fostul președinte, pentru implicarea sa deosebită în realizarea și coordonarea acestui proiect”, a declarat președintele RCCC, Dragoș Păun. RCCC este dedicat continuării eforturilor de acest gen și va continua să sprijine comunitățile locale în promovarea sănătății și bunăstării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La Zalău începe unul dintre cele mai mari festivaluri culturale din Transilvania - Curtea Artiștilor. Timp de două luni, între 7 iulie și 9 septembrie, spectatorii vor avea parte de 120 de evenimente culturale diverse.

Începe Curtea Artiștilor, un mare festival cultural din Transilvania

Articolul următor

Starea de sănătate a populației se va îmbunătăți odată cu modificarea stilului de viață

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share