Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Starea de sănătate a populației se va îmbunătăți odată cu modificarea stilului de viață

Aceasta este opinia Adelei Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Starea de sănătate a populaţiei nu se va îmbunătăţi dacă nu se modifică la nivel general stilul de viaţă, a declarat pe 5 iulie Adela Cojan, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în cadrul Conferinței „Speranţa de viaţă sănătoasă şi productivitatea în economie: problema României”, organizată de CursDeGuvernare.ro.
Potrivit acesteia, CNAS finanţează derularea a 15 programe naţionale de sănătate curative care au fost introduse în urmă cu 10 – 15 ani.

„Oricât de mulţi bani am investi în sănătate, până nu ne modificăm stilul de viaţă, până nu ne modificăm comportamentul alimentar, modul de petrecere a timpului liber, factori de risc legaţi de profesie, expunerea la consumuri nesănătoase de alcool, tutun, droguri, până nu se implementează aceste programe de prevenţie care să-şi arate rezultatele, practic, starea de sănătate a populaţiei, luând la nivel macro, nu se va putea îmbunătăţi”, a afirmat Adela Cojan.
Aceasta a subliniat faptul că, deși la nivel Ministerului Sănătății și principalului fond finanțator al sănătății s-au făcut în ultima perioadă eforturi considerabile pentru asigurarea accesului populației la serviciile de sănătate, până nu modificăm comportamentul uman în legătură cu păstrarea, menținerea sănătății, tabloul morbidității și mortalității în țara noastră nu va putea recunoaște îmbunătățiri.

Anul trecut, din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate aproximativ 22% din bani s-au orientat către decontarea medicamentelor şi materialelor sanitare pentru pacienţii incluşi în Programul de boli cardiovasculare.

Adela Cojan a menţionat faptul că în Programul de decontare a medicamentelor pentru tratamentul pacienţilor cu diabet zaharat sunt incluse 1,5 milioane de persoane, iar în Programul de dializă 16.000.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acesta este dedicat amenajării spațiului destinat pacienților și aparținătorilor de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN). Investiția totală în acest proiect de la IOCN a fost de 37.427 de euro.

Cluburile Rotary au modernizat un spațiu de la Institutul Oncologic

Articolul următor

S-a inaugurat cel mai mare pod suspendat din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share