Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TCI Contractor General va ridica primul Park & Ride al Clujului

Valoarea contractului este de 12 milioane de euro, durata de execuție, de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, executant fiind societatea clujeană de construcții TCI Contractor General.
Ștefan Oltean și Emil Boc au parafat contractul pentru execuția parkingului – autogară| Foto: PCN

Antreprenorul desemnat pentru obiectivul de lângă aerogara din cartierul Someșeni are la dispoziție un an pentru a-l concretiza.

Valoarea contractului este de 12 milioane de euro, durata de execuție, de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, executant fiind societatea clujeană de construcții TCI Contractor General. “Începem construcția unui nou parking în Cluj-Napoca. Am semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Park & Ride de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC)”, a anunțat primarul Emil Boc.

Vor fi amenajate un terminal tip autogară, care va cuprinde clădirea terminal și copertină (corpul C1), o copertină de autocare și piațetă publică (corpul C2) accesul din drumul național și o platformă pentru zona de parcare; stații pentru mijloacele de transport echipate cu dotările și infrastructura necesară.

În incintă au fost prevăzute 863 de locuri de parcare (37 pentru persoanele cu dizabilități, 30 pentru autovehicule electrice și hibride, 788 pentru autovehicule), opt peroane pentru autobuze. “Acolo vei putea să lași mașina sau autocarul, să vii cu transportul public în oraș, e un fel de miniautogară”, a spus primarul. Valoarea de licitație a fost de 62 de milioane lei, din care cea adjudecată, de 60 de milioane.

TCI este o societate care provine din Trustul de Construcții Industriale Cluj-Napoca și care îl are ca administrator pe Ștefan Oltean, alături de Daniela Borșa și George Ene. Firma a derulat, în 2022, afaceri de 90 de milioane de lei, obținând un profit net de 3,6 milioane de lei, cu 201 angajați.

Pasat de la județ la municipiu

În februarie, municipalitatea clujeană a relansat licitația pentru execuția lucrărilor, obiectiv cedat de administrația județeană. Proiectul Park & Ride prevedea o platformă pentru parcare în AIAIC, cu 863 de locuri, accese auto și pietonale, stație de bike sharing, o piațetă publică.

În 2021, Consiliul Județean (CJ) Cluj aproba trecerea unui teren de pe str. T. Vuia în domeniul public al municipiului, pentru realizarea obiectivului. Interconectarea acestor facilități va reduce traficul în zona estică, în special pe ruta str. A. Vlaicu – Piața Mărăști. Terminalul Park & Ride va determina scăderea presiunii pe locurile de parcare din municipiu și reducerea emisiilor poluante generate de traficul rutier.

În 2020, CJ iniția o licitație privind achiziționarea execuției lucrărilor de construcții, estimate atunci la 11 milioane de euro, care trebuiau să se concretizeze în un an și jumătate. Șase asocieri sau companii s-au înscris, liderii lor fiind Diferit, TCI, Electrogrup, Concelex, MIS Grup și Nord Conforest. Ulterior, instituția anunța suspendarea proiectului, din cauza scăderii bugetului anual județean cu 20%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima piață volantă din Oradea va avea loc sâmbătă – 15 iulie 2023, în Piața Unirii

Articolul următor
NO.MAD, comunitate fondată în București, și-a propus să aducă freelancerii și antreprenorii împreună la nivel local.

Nomazii digitali se grupează în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share