Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 4.000 de hectare, concesionate de la ADS de la începutul anului. În primii trei, o companie din județul Sibiu

Agenția Domeniilor Statului (ADS) a dat în exploatare, în primele 5 luni ale anului, aproximativ 4.000 de hectare de teren, în baza a 23 de contracte de concesiune, arendă sau atribuire directă. Clasamentul, în funcție de suprafață, este condus de câte o firmă din județele Gorj, Ilfov și Sibiu.

Conform datelor transmise de ADS, clasamentul este condus de fermierul Elena Dan Claudiu din Gorj care va folosi peste 1.800 de hectare. Elena are în derulare o investiție de aproximativ 7,9 milioane de lei într-o fermă zootehnică din localitatea Tismana unde vrea să construiască pe o propretate privată de aproximativ 2.000 de mp, până în 2026, o hală de îngrășare a animalelor de 1639 mp, din structură metalică, a unui fânar, dar și alte instalații, platforme și echipamente necesare desfășurării activității, potrivit memoriului de prezentare, conform economica.net.

Alte aproximativ 1.000 de hectare au fost preluate în arendă de către SC Agrolead Solutions S.R.L., din Popești-Leordeni, județul Ilfov.

Top-3 este încheiat de Jinarul SRL, o companie din județul Sibiu, cu sediul în satul Jina, care a concesionat 236 de hectare de la ADS pentru o perioadă de 20 de ani.

Jinarul SRL are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al animalelor vii. Conform datelor financiare raportate la Ministerul Finanțelor, compania a raportat anul trecut afaceri de aproape 33 de milioane de lei și un porfit net de 1,3 milioane de lei.

Dumitru Dan, unul dintre acționarii companiei, a explicat că procesul de concesionare a terenurilor a fost „destul de anevoios și complicat”. Acesta ne-a spus că firma deține la Ruși un centru de creștere și colectare ovine. „Avem animale pentru reproducție, ne ocupăm cu transport și comerțul de ovine. Pe partea de comerț, facem export în Italia, Grecia, Franța”, a explicat Dan.

Compania a mai arendat alte aproximativ 70 de hectare în anul 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Modă sustenabilă și film în Iulius Parc Cluj

Articolul următor
RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate, implementează, din iulie, o politică de reprezentare exclusivă fie a cumpărătorului, fie a vânzătorului, în cadrul întregii rețele.

RE/MAX va reprezenta doar exclusivități în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share