Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un proiect european propus de ABA Crișuri, în bazinul hidrografic Barcău

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Crișuri propune spre finanțare proiectul European „Dezvoltarea unui management sustenabil al bazinului hidrografic Barcău și creșterea capacității de intervenție pe raza localității Sălard”.

Reprezetanții Direcțiilor de Apă Debrecen și Gyula, din Ungaria, au fost invitați la sediul ABA Crișuri, din Oradea, pentru a lua parte la o sesiune de dezbateri în vederea promovării unui proiect comun pentru dezvoltarea managementului sustenabil în bazinul hidrografic Barcău.

Echipa ABA Crișuri a identificat oportunitatea de a accesa, în parteneriat cu omoligii maghiari, fonduri prin programul Interreg România-Ungaria 2021-2027/ prioritatea 1/ obiectiv specific 2.4.

Amenajare complexă

Pe raza unității teritorial administrative Sălard, din județul Bihor, în bazinul inferior al râului Barcău, aval de confluența cu râul Bistra, se impune realizarea unei amenajări complexe care să asigure descărcarea volumelor de apă în perioadele cu ape mari.

„Proiectul își concentrează eforturile pe adaptarea la schimbările climatice. Mai exact pe măsurile legate de managementul riscului de inundații. Astfel, ne propunem trei obiective și anume: realizarea unui stăvilar despărțitor, necesar pentru controlul debitului de apă tranzitat din Valea Vițeilor în râul Barcău prin canalul de derivație aflat în proprietatea Comunei Sălard; reparația celor două subtraversări situate în digul de pe malul stâng al râului Barcău precum și realizarea unei stații de pompare alimentată cu energie verde. De asemenea, Primăria Sălard, în calitate de partener de proiect, va avea în responsabilitate lucrările de amenajare și întreținere în zona intravilană a localității Sălard”, a declarat Pásztor Sándor, directorul ABA Crisuri.

În perioada următoare, specialiștii de la cele două Direcții de Apă din Ungaria vor analiza toate aspectele tehnico-economice prezentate în vederea accesării în comun a fondurilor europene necesare pentru implementarea proiectului atât pe partea română, cât și pe cea maghiară.

Lucrările sunt estimate să se deruleze pe parcursul a 30 de luni având o valoare totală a părții române de 850.000 euro din care: A.B.A. Crișuri (lider proiect)  cu o finanțare de 600.000 euro și Primăria Comunei Sălard (partener proiect) cu o finanțare de 250.000 euro.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TVA redusă de la 19% la 5% la comerțul cu anumite produse din lemn

Articolul următor
Acționarul majoritar al Aro Palace a confirmat finalizarea procedurii de vânzare a Hotelului Coroana-Postăvarul.

Hotelul Coroana-Postăvarul, vândut cu aproape 10 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share