Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Arad modernizează întreaga infrastructură de apă și apă uzată din județ

Realizarea acestui obiectiv implică efectuarea unor lucrări ample de extindere, respectiv reabilitări ale reţelelor de apă și canalizare din localităţile situate în aria de operare.

Proiecte

Cel mai important proiect pe care Compania de Apă îl are în derulare are o valoare de aproximativ 325 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte Sistemul de Alimentare cu Apă Arad, valoarea estimată a investiţiei în reţeaua de apă depăşeşte 69.500.000 euro, fiind prevăzute și lucrări de extindere, reabilitare reţele şi aducţiuni pe lungimi care depăşesc 165 km.

În ceea ce priveşte aglomerarea Arad, valoarea estimată a investiţiei în reţeaua de canalizare depăşeşte 79.200.000 euro, fiind prevăzute și lucrări de reabilitare reţele şi conducte de refulare pe lungimi care depăşesc 16 km.

La începutul lunii aprilie, directorul general al Companiei de Apă Arad, Vasile Borha, a semnat, ca parte a acestei investiții majore, contractul de servicii cu prestatorul care a câștigat procedura de licitație pentru proiectul „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad, în perioada 2014-2020”.

Durata totală a contractului este de 98 luni și acoperă în întregime cele trei etape ale contractului: Asistență tehnică pentru actualizarea Aplicaţiei de Finanțare și elaborarea Documentațiilor de Atribuire, Asistență Tehnică pentru Managementul Proiectului și Asistență Tehnică pentru Supervizare, ce include atât perioada de execuție a contractelor de lucrări, cât și perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor).

Prima fază a contractului, cea care se referă la asistenţa tehnică pentru actualizarea aplicaţiei de finanţare, este finanțată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, urmând ca restul etapelor să fie prinse pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Dezvoltare Durabilă, în ambele programe fiind vorba despre fonduri europene.

 

92 de localități

Proiectul regional propus pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ ar urma să vizeze aproximativ 34 de unităţi administrativ-teritoriale, care au în componenţa lor un număr de aproximativ 92 de localităţi.

123 de milioane de euro a investit până acum Compania de Apă în modernizarea și dezvoltarea rețelei de apă canal din județul Arad. Ca urmare a acestor investiții, astăzi 131 localități beneficiază de servicii de alimentare cu apă furnizate de Compania de Apă Arad și există peste 44 700 de racorduri de canalizare. Aprox. 300.000 de persoane din cei 410.000 de locuitori ai judeţului au acces la apă potabilă distribuită prin rețeaua Companiei de Apă Arad.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul Meșterilor Populari – ediția a XXX-a, la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea

Articolul următor
La propunerea Universității Babeș-Bolyai (UBB), Conferința Rectorilor Danubieni are loc la Cluj-Napoca, în perioada 16-22 iulie. Toate cele trei universități clujene sunt membre ale DRC.

Rectorii danubieni se întâlnesc la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share