Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mamografii gratuite la Oradea

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca împreună cu partenerul său Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa IIʺ.

Proiectul, în valoare de 38.255.781,03 lei, este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează pe o perioadă de 42 luni cu începere din 28 iulie 2020 și până la 31.12.2023.

Obiectivul său general vizează creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de sân.

Grupul țintă

Acesta este primul proiect de screening populațional organizat al cărui obiectiv este acela de a crește capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional și se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Vest.

În regiunea Nord Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, vor fi testate un număr de 27.000 de femei cuprinse în grupul țintă.

În perioada 31.07.2023 – 04.08.2023, în localitatea Oradea, Județul Bihor, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților locale, va derula o campanie de testare mamografică pentru toate femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 ani care au domiciliul/viza de flotant în zona de Nord Vest a țării, respectiv județele Cluj, Maramureș, Bihor, Bistrița Năsăud, Sălaj și Satu Mare. Activitatea de testare se va derula în perioada precizată, de luni până vineri între orele 08:00-19:00, iar unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, din Calea Clujului nr. 50. Programările se vor putea face la numărul de telefon 0758.621.395, de luni până vineri în intervalul 08:00 – 17:00.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În cel mult trei ani, fabrica Teconnex de la Tureni va deveni cea mai mare locație a grupului

Articolul următor
Comparativ cu primele cinci luni din 2022, în perioada respectivă a acestui an, indicele producției industriale a fost de 93,3%.

Crește producția industrială a Clujului, însă importurile copleșesc județul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share