Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

De la Oradea la Silicon Valley: doi fondatori români în mijlocul tehnologiei globale

Doi tineri orădeni, acceptați la Draper University, caută finanțare pentru a ajunge la Silicon Valley.

Din inima Oradei, Nichita Herput și Bogdan Bota, doi prieteni care au transformat idei în proiecte precum OptiOffer, au obținut o recunoaștere rară. Au fost acceptați la Draper University, un program prestigios din Silicon Valley conceput pentru fondatorii în tehnologie.

Universitatea este parte a Draper Associates, un gigant în venture capital cu o istorie impresionantă de finanțări precum 30 de unicorni (companii evaluate la peste 1 miliard de dolari) pe 5 continente și active sub management de peste 5 miliarde de dolari.

Această oportunitate nu este doar o recunoaștere a talentului lor, ci și a potențialului României în domeniul tehnologiei. În cadrul programului, ei vor avea ocazia să învețe de la titani ai industriei precum Elon Musk, Andrew Chen – general partner la Andreessen Horowitz – companie de Venture Capital cu active în valoare de 35 miliarde de dolari sub management și chiar fondatorul Draper University/Draper Associates Tim Draper – cunoscut pentru investițiile sale în companii precum Skype, Tesla și SpaceX.

Cine sunt cei doi antreprenori

Nichita, fost student al Hotelschool The Hague universitate top 3 mondial în Management Hotelier, s-a întors în România continuându-și cariera în industria ospitalității.

Bogdan, cu peste 10 ani de experiență ca Software architect, Developer, și DevOps, a avut o traiectorie impresionantă, dezvoltând proiecte pentru Porsche lucrând în tehnologii avansate și inteligență artificială.

Pasionați și determinați, cei doi sunt acum la timonul Pineapple Square, o inovație menită să revoluționeze industria ospitalității prin tehnologie și inteligență artificială. Acest drive antreprenorial i-a plasat în vizorul Draper University, oferindu-le șansa să își extindă orizonturile și să aducă România pe harta tehnologiei globale.

Provocări financiare

Totuși, această oportunitate vine cu provocări financiare. Deși talentul și pasiunea lor sunt evidente, cei doi antreprenori au nevoie de suportul comunității pentru a acoperi costurile de a merge în San Francisco. Prin donații, cei care doresc pot contribui la reprezentarea României în Silicon Valley. Celor care donează mai mult de 500$, fondatorii le oferă un loc ca și investitori în următoarele lor runde de finanțare.

Cei care doresc să doneze și să sprijine viziunea celor doi tineri o pot face aici: https://gogetfunding.com/two-founder-go-to-draper-university

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cei dintâi artiști sosiți pe AIAIC pentru Untold au fost Steve Aoki, Boris Brejcha, Ann Clue și ALOK.

Cu ce avioane private au venit starurile la Untold

Articolul următor

Steven Spielberg la a zecea ediție Arini Fest Cinema

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share