Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Erbașu, Simbac și Electrofor – stadiu avansat la parcarea Park and Ride Oradea

Piațeta de deasupra parcării subterane din zona Catedralei Ortodoxe începe să prindă contur, fiind montat deja pavajul de porfir pe o suprafață de 250 mp. Este vorba de zona dinspre Banca Românească.

Spațiul public pietonal care va rezulta prin amenajarea zonei de deasupra parcării de tip park and ride va avea o suprafață de 7.000 mp, aria desfășurată a parcajului aflat dedesubt fiind de 7.047 mp.

Această zonă pietonală va asigura legătura între Piața Unirii, Parcul 1 Decembrie  și Cetatea Oradea și va fi amenajată cu mobilier urban corespunzător – corpuri de iluminat,  jardiniere, pergole, precum și zone verzi.

258 de locuri de parcare

În ceea ce privește lucrările la parcarea de tip park and ride amenajată în jurul Catedralei Ortodoxe, acestea au avansat vizibil, stadiul fizic al lucrărilor fiind în acest moment de 43%. Parcarea subterană va avea o capacitate de 258 de locuri, din care 6 pentru încărcarea mașinilor electrice, 10 pentru persoanele cu dizabilități și 31 pentru motociclete.

Detaliat, stadiul de execuție al parcării se prezintă astfel: fundațiile și stâlpii – 100%, pardoseala – 90%, planșeul – 65%, instalațiile electrice – 25%, rețeaua de apă pluvială – 75%, rețeaua de încălzire cu agent termic – 90%.

De menționat că vestigiile arheologice descoperite cu ocazia cercetărilor vor fi puse în valoare și vor putea fi vizitate de public. Astfel, acestea vor fi vizibile atât din zona amenajată pentru parcare a demisolului, cât și din spațiul de deasupra, de la suprafață, prin golurile prevăzute special în planșeu.

Lucrările sunt executate de S.C Construcții Erbașu împreună cu S.C Simbac și Electrofor și au ca termen de finalizare sfârșitul lunii decembrie a acestui an. Valoarea lucrărilor este de 33.704.700 lei (plus TVA).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caravana BCR „Bună ziua, schimbare!” a ajuns la Băile Felix

Articolul următor

Primarii bihoreni au fost instruiți cum să acceseze fonduri pentru energia verde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share