Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Construcții Erbașu și Abed Nego au relizat 75% din lucrările la Parcul Științific și Tehnologic

Lucrările de construcție la Parcul Științific și Tehnologic din Oradea au ajuns la un stadiu fizic de 75%. Au fost finalizate structura de rezistență, învelitoarea și închiderile laterale.

Lucrările continuă la nivelul instalațiilor electrice și mecanice și la compartimentările interioare. În această lună vor începe amenajările exterioare.

Structură

Clădirea are un regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp. La nivelul parterului va fi amenajată o zonă de cercetare şi prototipare care va cuprinde 3 laboratoare de prototipare, laborator de cercetare materiale avansate, laborator cercetare inteligenţă artificială şi o sală de conferinţă cu o capacitate de 300 persoane. La etajul unu vor fi construite 15 laboratoare de tip Open Lab, 3 laboratoare Makers Eco-System, iar la etajul 2 vor exista alte 15 laboratoare de inovare şi 4 laboratoare Makers Eco-System.

La exterior va fi amenajată o parcare de 63 de locuri și va fi instalat un rastel pentru biciclete.

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Lucrările sunt executate de S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., în calitate de lider, și S.C. ABED NEGO COM. Valoarea totală a investiției este 39.768.307,19 lei, TVA inclus.

Licitație pentru dotări

Reamintim că se află în curs licitația pentru dotarea investiției menționate cu mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse, în concordanță cu activitățile ce urmează a fi desfășurate. Licitația este împărțită în 10 loturi, după cum urmează:

  1. Echipament de fabricare aditivă materiale plastice – 1 buc;
  2. Scanner 3D pentru realizare modele virtuale de mari dimensiuni – 1 buc;
  3. Scanner 3D pentru măsurare piese în vederea prototipării și “reverse engineering” – 1 buc;
  4. Mașină unealtă cu comandă numerică pe 5 axe – 1 buc;
  5. Mașină de măsurat în coordonate 3D – 1 buc;
  6. Set testare (sclerometru digital, betonoscop digital, pahometru etc. – 1 buc din fiecare), cameră climatică, presă automată universală, mașină de testare oțel beton la îndoire – 1 buc din fiecare;
  7. Aparat de verificare la oboseală, aparat digital pentru încercări mecanice la șoc pentru material plastic – 1 buc din fiecare;
  8. Mașină pentru încercări mecanice la tracțiune și compresiune pentru material plastic, aparat digital pentru măsurarea durității Shore pentru materialul plastic – 1 buc din fiecare;
  9. Server inteligență artificială – 1 buc;
  10. Mobilier

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea este un proiect al Consiliului Județean Bihor realizat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
95.000 de fani veniți din toată lumea, cei mai cunoscuți artiști, DJ de top, personaje fantastice deprinse dintr-o lume magică, acrobați internaționali, animatori, dansatori au celebrat împreună prima zi a festivalului UNTOLD.

95.000 de participanți în prima zi a celui mai mare festival din România

Articolul următor

Care județe au atras cei mai mulți turiști în semestrul I din 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share