Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reușită remarcabilă în mai puțin de 14 luni. Echipa Hirschmann Automotive TM a ridicat o nouă hală de producție  

Hirschmann Automotive TM a inaugurat, la Sânpaul, în cadru festiv o nouă hală de producție edificată în mai puțin de 14 luni de la inaugurarea precedentei unități de producție, operațională din toamna anului trecut. Noua clădire este adaptată noilor trenduri în domeniul construcțiilor, pentru a se încadra în standardele internaționale de hală verde, fără emisii de CO2.

 

Echipa Hirschmann Automotive TM se poate mândri cu o nouă reușită excepțională, ridicarea unei noi hale de producție la o distanță temporală de mai puțin de 14 luni de la inaugurarea celei mai recente unități de producție – TM2.3 la Sânpaul. Și nu scriem cuvinte mari. Industria auto la care este conectată compania Hirschmann Automotive TM a trecut printr-o criză complexă, cunoaște provocări majore generate de ambițiile europene de a electrifica transporturile rutiere și, implicit, industria auto e nevoită să se adapteze noilor condiționalități, iar la nivel micro, echipa locală a Hirschmann Automotive a trebuit să gestioneze atât activitatea de producție de conectori pentru clienții săi, cât și să supervizeze acest nou proiect.

Însă, așa cum le este sloganul – “Conectați prin pasiune” – echipa locală a Hirschmann Automotive TM a reușit să facă față tuturor provocărilor, astfel încât miercuri, puțin după-amiază, să ne reîntâlnim în noua hală de producție pentru a aplauda această nouă performanță.

 

TM2.4 – cea mai modernă hală a Grupului

În prima parte a evenimentului, ceremonia propriu-zisă de inaugurare am aflat detalii despre noua hală de producție de la managerii fabricilor din România. La botezul noii unități de producție a participat și COO-ul Grupului Hirschmann Automotive, Markus Ganahl.

“Deschiderea noii hale de producție reprezintă viziunea și angajamentul Grupului Hirschmann Automotive pe piața locală și nu numai. Avem alături de noi și autoritățile locale care ne-au acordat foarte mare susținere în dezvoltarea acestui proiect pentru că nu este ușor ca în niciun an de zile să poți construi această hală. Amprenta la sol a acestei hale este de 2.800 m² și este una dintre cele mai moderne hale de producție din grupul nostru”, a spus, în debutul ceremoniei, Paul Ilea, Managing Director Administrativ, Hirschmann Automotive TM.

Noua hală este ultramodernă, dispunând de cele mai noi facilități în domeniul construcțiilor – pardoseală epoxidică, climalizare care respectă cerințele de hală curată, pompe de căldură, încălzire doar prin energie electrică.

“Din punct de vedere financiar, această locație ne va aduce în viitor o creștere a cifrei de afaceri cu 27%, ceea ce ne întărește mai ales poziția pe plan local într-un top al companiilor”, a mai subliniat Paul Ilea.

 

17% din cifra de afaceri a Grupului, destinată investițiilor

Markus Ganahl, COO Hirschmann Automotive, a adresat un mesaj de bun venit invitaților ca apoi să vorbească despre grupul de companii și despre perspectivele acestuia în contextul evoluției industriei auto înspre electric.

“Este o mare plăcere pentru mine să vă urez bun venit la inaugurarea primei extinderi a celei de-a doua fabrici din județul Mureș. Acum 14 luni doar am inaugurat hala TM2.3, iar acum avem posibilitatea și plăcerea de a inaugura cea mai recentă hală de producție”, le-a transmis Markus Ganahl invitaților.

Companie globală originară din Austria, Hirschmann Automotive este prezentă în Cehia cu două fabrici și cu câte una în Germania, Maroc, China și Mexic, numărând 7.500 de angajați. Doar în ultimul an, Hirschmann Automotive a derulat investiții în cuantum de 90 de milioane de euro, ceea înseamnă, din punct de vedere procentual, 17% din cifra de afaceri globală a grupului. Iar perspectivele arată bine.

“Suntem un furnizor pentru industria auto, suntem conectați prin pasiune, pentru că noi producem și dezvoltăm sisteme de conectare.  Ce ne dorim să realizăm pentru noi, pentru dvs., pentru mediu, pentru societate? Dorim să dezvoltăm soluții pentru un viitor sustenabil și mobil. Acesta este scopul companiilor Hirschmann Automotive. Și suntem extrem de speciali, nu suntem doar o componentă obișnuită a altor furnizori, ci suntem lideri pe piață, deținem propriile centre de business în vederea furnizării de soluții individualizate clienților noștri. Credem într-un viitor inovator și dorim să fim cei mai buni”, a adăugat Markus Ganahl.

 

O istorie a dezvoltării

Marius Melnicencu, Managing Director Operations, Hirschmann Automotive TM, ne-a prezentat bornele istorice ale dezvoltării fabricilor din județul Mureș, prima fiind edificată în 2007.

“În 2007 a fost deschisă prima fabrică Hirschmann Automotive și am reușit în acești ani să creștem continuu cifra de afaceri și numărul de angajați, închizând anul trecut cu o cifră de afaceri de 147 milioane de euro. Dezvoltarea în decursul acestor ani nu a însemnat doar creșterea cifrei de afaceri, ci și din punct de vedere al suprafeței și al capacității de producție. În 2007 am început cu 4.000 de mp, prima fabrică TM1, urmând alte creșteri de capacitate în TM1 în 2009, 2011, pentru ca în 2014-2015 să deschidem fabrica în care ne aflăm acum – TM2.1&TM2.2. Anul trecut, a fost inaugurată o nouă hală, de 9.100 mp, iar anul acesta inaugurăm alți 2.800 mp, ajungând la un total de aproape 35.000 mp capacitate de producție. În decursul acestor ani, Hirschmann Automotive a investit în județul Mureș 90 de milioane de euro”, a punctat Marius Melnicencu.

În noua hală de producție care va fi funcțională din luna septembrie urmează de acum dotarea sa. „Vor fi implementate 9 linii de producție cu un proces care are o înaltă tehnologie și un design inovativ – peste 350 angajați vor produce peste 23 milioane produse dedicate aplicațiilor de tensiune înaltă pentru automobile electrice”, a explicat directorul general operational.

Pentru 2024, planurile echipei Hirschmann Automotive TM rămân la fel de ambițioase. Anul viitor, Hirschmann Automotive TM va derula o investiție în valoare de 5 milioane de euro într-un sistem fotovoltaic. Halele de producție, precum și o parte din terenul pe care compania îl deține vor fi acoperite de panouri fotovoltaice și va fi instalată o centrală electrică cu o capacitate de 3,7 MWh, ceea ce va asigura 60% din necesarul de energie electrică al fabricii.

Un alt proiect al companiei este dezvoltarea TechCenter în centrul Municipiului Târgu Mureș, unde vor activa 80 de noi angajați.

“Nu în ultimul rând vom avea și o familie de albine care ne va ajuta foarte mult pe partea de sustenabilitate. Să nu uităm că sustenabilitatea este foarte importantă pentru noi local, dar și la nivel de grup”, a mai subliniat Marius Melnicencu.

 

Împreună putem crea viitorul

Un mare sprijin în derularea investiției, așa cum au subliniat managerii Hirschmann Automotive, a fost acordat de autoritățile locale. Însă mulțumirile sunt bidirecționale, cum a susținut Simon István, primarul comunei Sânpaul, în discursul său.

“În primul rând, aș vrea să mulțumesc firmei Hirschmann Automotive pentru că a avut încredere să investească în comuna Sânpaul. Acum aproape 16 ani, îmi amintesc cum a venit conducerea companiei în birou și mi-a explicat ce doresc să investească în comună. Sper că am reușit să deschidem ușa în așa fel încât au simțit că da, merită să investești în județul Mureș, că merită să investești în comuna Sânpaul. De ce spun acest lucru? Pentru că atunci, în comună aveam în jur de 100 de locuri de muncă, astăzi sunt peste 3.600 de locuri de muncă în cele două zone industriale ale noastre”, a arătat acesta.

Simon István consideră că împreună cu firmele care au avut încredere să investească în comuna Sânpaul, administrația locală va găsi soluția de a dezvolta învățământul, școala profesională și strategia la care s-a gândit acum 20 de ani. “Astăzi și pentru noi s-a împlinit un vis. Sper că colaborarea noastră între privat și administrație publică este un model pentru județul nostru, pentru că numai împreună putem crea viitorul acestei regiuni”, a conchis oficialul.

La finalul ceremoniei de inaugurare, reprezentanții Hirschmann Automotive TM, alături de partenerii lor din administrația publică locală și din instituțiile publice care au sprijinit derularea în bune condiții a proiectului au tăiat panglica inaugurală, albastră, pentru că albastru e culoarea companiei.

După ceremonie, am fost invitați să vizităm hala inaugurată anul trecut, după o investiție de 28 de milioane de euro, împărțite astfel: 60% spații de depozitare și 40% – cele de producție și restul fabricii edificate în 2014-2015.

Ligia VORO

Articol publicat în ediția print cu nr. 119 a revistei Transilvania Business (11 iulie – 8 august 2023)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul Săptămâna Haferland: 4 zile de sărbătoare comunitară autentică și căutare de soluții sustenabile pentru satele sașilor din Transilvania

Articolul următor

Investiții verzi. Exaltare vs. realism

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share