Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea mizează pe energia fotovoltaică  

Șase oferte au fost depuse pentru parcul fotovoltaic de pe strada Matei Corvin și pentru sistemele fotovoltaice pentru clădirile publice din Oradea.

 Astfel, s-a depus o ofertă pentru Lotul 1 și cinci oferte pentru Lotul 2.

Momentan, acestea sunt în etapa de evaluare a documentelor de calificare, după care va urma etapa de evaluare a ofertelor tehnice, a ofertelor financiare și etapa de evaluare a documentelor de susținere a informațiilor din DUAE (Document unic de achiziție european).

Termenul limita de depunere a ofertelor  în SICAP a fost 31.07.2023.

 

Oferte

 

Pentru Lotul 1 – ,,Parc fotovoltaic pe strada Matei Corvin, destinat comercializării de energie electrică” au depus oferte: Global Technical Systems având ca terț susținător pe SC Alpin Sun și pe Rel Mont, având ca subcontractant pe SC Igna Construct.

 

Pentru Lotul 2 – ,,Sistem fotovoltaic pentru clădiri publice” au depus oferte:

  1. Ensys Renewable Solution – ofertant unic;
  2. Global Technical Systems având ca terț susținator SC Alpin Sun și pe Rel Mont, având ca subcontractant pe SC Igna Construct;
  3. Servelect SRL – ofertant unic;
  4. Asocierea formată din Visual Fan (lider de asociere) și Waldevar Energy (asociat), având ca terț susținător pe JTS Instal Construct;
  5. Asocierea formată din Telecomponenti Romania și TQM Services.

Parc fotovoltaic Matei Corvin – 15.168 de panouri

Parcul fotovoltaic de pe Matei Corvin va produce energie verde care va putea fi comercializată. Proiectul este o premieră în România, întrucât doar două autorități publice locale, respectiv Oradea și Brașov, au avut o astfel de inițiativă.

Astfel, se dorește instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pe o suprafață de teren aflată în proprietatea municipiului Oradea, amplasată între străzile Matei Corvin și Santăului, în jurul haldei pentru depozitarea deșeurilor municipale. Centrala va fi racordată la Sistemul Energetic Național, contribuind astfel la creșterea producției de electricitate provenită din surse regenerabile și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Centrala electrică fotovoltaică prevede montarea a 15.168 de panouri fotovoltaice monofaciale, având fiecare o putere instalată unitară de minimum 670 Wp, respectiv echipamentele electrice aferente – 48 de invertoare de 175 kW și 5 posturi de transformare ridicătoare de 1.850 kVA. În fiecare post pot fi conectate câte 10 invertoare în paralel. Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe structuri metalice de susținere speciale.

Sistem fotovoltaic pentru 6 clădiri publice

Cele șase clădiri publice care fac obiectul Lotului 2 – „Sistem fotovoltaic pentru clădiri publice” sunt: Piața Rogerius – Centru de afaceri cu produse agroalimentare, Arena Antonio Alexe, Colegiul Economic Partenie Cosma, Liceul Sportiv Bihorul, Cantina de Ajutor Social și Sala Polivalentă.

Implementarea proiectului va aduce beneficii, precum reducerea consumului de energie electrică din surse convenționale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2) precum și scăderea cheltuielilor de operare prin scăderea costurilor cu energia electrică la nivelul instituțiilor publice din Municipiul Oradea.

Finanțarea proiectelor se realizează prin fonduri europene, acestea fiind implementate prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalele bihorene, partenere de consorțiu

Articolul următor

Antreprenor sibian, lăudat de AFIR: cu 1,1 milioane euro a înființat o unitate de sortare, ambalare și depozitare ouă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share