Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ziegler Group a finalizat achiziţionarea fabricii HS Timber Productions Sebeș

sursa foto: HS Timber Group

Germanii de la Ziegler Group au anunţat încheierea tranzacționării HS Timber Productions Sebeș, fosta Holzindustrie Schweighofer. Preţul rămâne, cel puţin deocamdată, secret.

HS Timber Productions Sebes s-a vândut

“Vânzarea unităţii HS Timber Productions Sebes SRL către grupul german Ziegler, anunțată pe 18 aprilie, a fost aprobată de autoritățile competente. Odată cu încheierea tranzacției de astăzi, vânzarea acțiunilor a fost finalizată cu succes. Grupul Ziegler va prelua, de asemenea, echipa cu experiență existentă din Sebeș.

Cu acest pas, HS Timber Group își consolidează existența continuă în România pe termen lung și poate, ulterior, să folosească mai bine și mai eficient capacitățile fabricilor sale existente.

Cu Grupul Ziegler ca proprietar, locația urmează să fie consolidată în continuare. Rădăcinile puternice de pe piețele interne care au existat întotdeauna vor juca un rol central în dezvoltarea ulterioară” scriu cei de la HS Timber Productions pe pagina lor de social media.

Ziegler Group recunoaşte calitatea resursei umane de la Sebeş

“Gaterul din Sebeș a fost primul loc de producție al Grupului HS Timber din România.

„Am dori să ne exprimăm recunoștința pentru performanța remarcabilă a angajaților din Sebes în ultimii 20 de ani”, spune Gerald Schweighofer, CEO al HS Timber Group. „Suntem bucuroși că am găsit o afacere de familie de succes care va continua producția de cherestea de la fața locului și va extinde afacerea.”

Prin acest pas, HS Timber Group își consolidează existența continuă în România pe termen lung și, ulterior, poate face mai bine și utilizarea mai eficientă a capacităților fabricilor sale existente. HS Timber Group operează în continuare o fabrică de cherestea și o fabrică de plăci, precum și o producție de stâlpi și grinzi în alte locații din România. Alte fabrici de cherestea sunt situate în Germania și Finlanda. Cu alte șantiere în construcție, grupul își continuă cu succes expansiunea globală.

Stefan Ziegler, proprietar și CEO al Grupului Ziegler

Deţinătorul Grupului Ziegler este entuziasmat de noul membru al grupului de companii și de antreprenorul din spatele acestuia: „Fabrica de cherestea din Sebeș a fost punct de plecare pentru succesul HS Timber Group, pe care domnul Schweighofer l-a construit cu mult antreprenoriat și viziune! Vrem să continuăm această poveste de succes. Sunt cu atât mai mulțumit de decizia de a ne vinde această unitate, deoarece dorim să dezvoltăm strategic atât obiectivul, cât şi grupul meu de firme. Fideli filozofiei „De la copac la casă”, piaţa autohtonă ar trebui să beneficieze, până la crearea unui spaţiu de locuit durabil direct in fata locului!” a completat  Stefan Ziegler

Locatia din centrul României este o completare ideală pentru divizia de gatere a Grupului Ziegler, cu unitățile de producție existente în Germania și Suedia. Pe lângă materiile prime de înaltă calitate, exploatarea gaterului, care va funcționa în viitor sub denumirea ZG Timber Sebes SRL, oferă condiții optime pentru activitățile de cumpărare și vânzare ale grupului, mai ales datorită amplasării centrale.

Stefan Ziegler așteaptă cu nerăbdare începerea operațională cu cei peste 650 de noi angajați de la noua locație: „Deja aștept cu nerăbdare să lucrez cu angajații români, a căror mândrie și bucurie este lemnul local și cu care aș vrea să împărtășesc entuziasmul meu pentru materia primă!”

Având grupul Ziegler ca proprietar, locația urmează să fie consolidată în continuare. Rădăcinile puternice de pe piețele interne care au existat întotdeauna vor juca un rol central în dezvoltarea ulterioară.

Ziegler Group în câteva cuvinte

GRUPUL ZIEGLER își are rădăcinile în Bavaria, în nordul districtului Palatinatul Superior. De când compania a fost înființată în 1948, activitatea de bază a grupului a fost prelucrarea lemnului. Astăzi, grupul este acasă în diverse zone. Fie că este lemn, logistică sau tehnologie – un lucru unește diferitele diviziuni într-un singur întreg mare: viziunea lui Stefan Ziegler – de a avansa în continuare construcția de case din lemn inteligente și durabile în Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UPU Alba Iulia va achiziţiona aparatură medicală de 1,5 milioane lei

Articolul următor

E.ON Business Services Cluj începe un nou capitol prin mutarea în noul birou din Record Park

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share