Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Caragiale, promovat în mediul rural de GAL Napoca Porolissum

Proiectul gândit de către Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) Napoca Porolissum și realizat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului României își propune să aducă în prim plan cultura, în special în mediul rural.

Inițiativa asociației vizează implementarea unor activități menite să promoveze personalitatea scriitorului și publicistului I. L. Caragiale, dar și cultura, cu precădere în spațiul rural din România. Proiectul va aduce plusvaloare pentru comunitățile rurale și periurbane din România.

Problema abordată face referire la diferitele carențe, în special în ceea ce privește accesul la cultură și evenimente culturale. “Din păcate, mediul rural din România este văzut ca fiind pur agricol, fapt pentru care investițiile în altfel de sectoare sunt din ce în ce mai puține.

Excepția în aceste cazuri este dată de zonele rurale cu potențial turistic, unde se implementează diverse activități, specifice unor domenii diverse, dar și acestea sunt, în principiu, destinate turiștilor.

O consecință a lipsei de varietate a activităților din mediul rural, dar și urban este faptul că tinerii nu au acces la diverse tipuri de informații, iar ei se formează mai departe ca adulți care dețin puține competențe, cunoștințe și tehnici de lucru în diverse domenii”, își motivează demersul inițiatorii proiectului.

Asociația GAL Napoca Porolissum își propune să faciliteze accesul la cultură prin evocarea personalității lui I. L. Caragiale pentru persoanele din mediul rural și urban, făcând acest domeniu ca unul atractiv, prin diverse tipuri de acțiuni pe care le implementează pe parcursul acestui proiect.

Prin intermediul proiectului, se profilează mai multe tipuri de activități. Asociația organizează trei evenimente de tip scenete educative, pentru evocarea personalității lui I. L. Caragiale, în trei județe ale țării. Cel puțin două scenete vor avea loc în mediul rural.

De asemenea, GAL Napoca Porolissum realizează un clip video pentru evocarea personalității lui I. L. Caragiale, organizează cinci conferințe pentru evocarea marelui scriitor (patru astfel de evenimente în patru județe ale României, din trei regiuni de dezvoltare și unul în afara țării, în Republica Moldova).

Asociația face cunoscut proiectul prin materiale de informare și promovare (afișe, flyere, agende personalizate, banner cu leduri), promovare online (social media) și media clasică (două campanii de informare la TV și cinci de promovare prin radio, publicare de comunicate de presă). Totodată, GAL Napoca Porolissum se ocupă de crearea și mentenanța unui website dedicat.

Proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prezență-record pentru brandurile Flavours la UNTOLD: 12 tone de mâncare livrate pentru artiști, staff și festivalieri

Articolul următor

Bogdan Maioreanu: Declinul comerțului mondial determină o scădere a transporturilor de marfă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share