Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teatrul Național Aureliu Manea Turda(TNAMT) dezvoltă două proiecte finanţate prin AFCN

Sursa foto: Ana Maria Catalina

În perioada iulie-noiembrie 2023, Teatrul Național Aureliu Manea Turda (TNAMT) va defăşura activităţile cuprinse în cele două proiecte cu finanţare nerambursabilă, Digitalizarea arhivei Teatrului Național Aureliu Manea Turda şi SpectAct.

Valoarea totală a proiectelor este de 224.627,80 lei.  Din suma totală,  199.627,80 lei reprezintă valoarea nerambursabilă obţinută în urma sesiunii de proiecte de finanţare organizată de Agenţia Fondului Cultural Naţional.

Digitalizarea arhivei TNAMT

Proiectul Digitalizarea arhivei Teatrului Național Aureliu Manea Turda vine în continuarea proiectului anterior, derulat în 2022, Arhiva artistică TNAMT Digital, când s-a început început digitalizarea fondului de arhivă (clasarea materialelor existente: documente, afișe, caiete program, cronici, înregistrări video etc.) și crearea platformei online dedicate acestuia, completată cu materiale inedite de sinteză. Proiectul din 2022 a derul fonduri nerambursabile prin finanţare AFCN de 78842,04 lei.

Actualul proiect îşi propune să se redescopere, revitalizeze și reimagineze arhiva teatrului pentru a stabiliri o relație durabilă cu publicul larg. De asemenea, se urmăreşte contribuirea la prezervarea materialelor, stârnirea interesului în tinerele generații pentru trecutul scenei românești. Se vor valorifica resursele de creativitate ale arhivei prin mijloacele noilor media, conform intereselor și preocupărilor societății actuale.

SpectAct

Proiectul SpectAct îşi propune să readucă teatrul la viață și în inimile tinerilor într-un mod interactiv și inedit, prin realizarea unui spectacol de teatru imersiv. Va fi implicată o echipă de tineri actori debutanți, ineditul fiind utilizarea tehnologiiilor digitale în abordarea bullyingului.  Tinerii vor fi implicaţi într-un mod creativ și educativ în derularea proiectului. Sunt incluse ateliere de tehnică actoricească, dar și crearea unei platforme digitale pentru  transpunerea spectacolului în format digital.

Din anul 2014, Teatrul Municipal Turda a primit numele regizorului, iar din 2019 a trecut de la statutul de teatru municipal la cel de teatru naţional, astfel încât instituţia se numeşte acum Teatrul Naţional„Aureliu Manea” Turda, în onoarea regretatului regizor Aureliu Manea, a cărui mare parte din activitatea profesională se leagă de Turda.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

THEODORA GOLF CLUB este cel mai bun resort de golf din Europa de Est în 2023

Articolul următor

Lui Patrick Ciorcilă i s-a conferit în numele Transylvania Open, Înaltul Patronaj al Casei Regale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share