Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Forumul Studenților Români de Pretutindeni e la a III-a ediţie

În perioada 16-21 august are loc la Bucureşti,  cea de-a III-a ediţie a Forumului Studenților Români de Pretutindeni. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a fost  partenerul principal al acestui forum, desfăşurt în prezența reprezentanților cheie ai Guvernului României. Aceasta este a doua ediție a evenimentului la care a participat și premierul României.

Ceremonia de deschidere a proiectului de anvergură a avut loc în Sala Transilvania a Palatului Victoria și s-a bucurat de participarea a peste 150 de studenți. Au vorbit în cadrul primei zile , Prim-Ministrul Ion-Marcel Ciolacu, László Borbély, Consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului, și coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă, Natalia-Elena Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,  Bogdan-Gruia Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării,  Cătălin Vișean, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății şi  Ioana Dospinescu, Cofondator FSRP și Public Affairs Manager în cadrul Romanian Business Leaders.

Prim Ministrul Marcel Ciolacu a subliniat importanţa parteneriatului cu studenţii

Prim Ministrul Marcel Ciolacu a amintit necesitatea colaborării dintre tineri și guvern: „E o necesitate accesul dumneavoastră la decizia guvernamentală și, de asemenea, e o necesitate accesul dumneavoastră la informație. Ca noi sa avem parte de feedback-ul și de viziunea dumneavoastră, trebuie să existe acest parteneriat”.

În calitate de gazdă a evenimentului și de partener principal, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbely a menționat că această colaborare dintre asociațiile de studenți și Guvern, e un liant care înseamnă posibilitatea de dialog între instituțiile statului și tinerii din România. „La fel ca în anii trecuți, în urma dezbaterilor din cele 7 comitete ale Forumului, rezoluțiile formulate vor fi trimise către instituțiile statului și sigur vor fi o bază de dialog pentru viitor”, a afirmat acesta. De asemenea, domnul Borbély a subliniat vechimea parteneriatului dintre DDD și FSRP: „Suntem împreună de 3 ani de zile. Cuvântul cheie e parteneriat. Numai prin dialog și colaborare putem să clădim o Românie sustenabilă.”

Forumul Studenților Români de Pretutindeni se implică

Ioana Dospinescu, co-fondator al FSRP a subliniat faptul că „Forumul nu este doar o platformă de discuții, ci și un incubator pentru idei inovatoare și soluții la provocările complexe cu care se confruntă societatea noastră. Adresându-se decidenților politici, ea a îndemnat la ascultarea activă a vocii tinerilor, care, datorită Forumului Studenților Români de Pretutindeni „au ocazia să asculte ce au de spus studenții și absolvenții români din străinătate și din țară”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Câștigul salarial mediu brut în luna iunie 2023, în județul Cluj a fost 8.955 de lei, în scădere cu 203 lei față luna precedentă și mai mare cu 1.392 de lei față de iunie 2022, conform Direcției Județene de Statistică.

Clujul a câștigat 5.000 de salariați în decurs de un an

Articolul următor

Andrei Baciu a fost numit preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share