Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Statuia Sfântului Ladislau a ajuns în Cetatea Oradea

În baza Hotărârii Consiliului Local nr. 425 din 26.05.2022, Municipiul Oradea, Episcopia Romano-Catolică de Oradea, Fundația de Protejare a Monumentelor și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune au convenit să colaboreze pentru amplasarea statuii Sfântului Ladislau în Cetatea din Oradea.

Conform protocolului de colaborare Municipiul Oradea prin Fundația de Protejare a Monumentelor și-a asumat toate responsabilitățile legate de realizarea soclului și asamblarea respectiv montarea statuii ecvestre.

Începând cu data de 22.08.2023 reprezentanții companiei Ronde Bosse Art S.R.L., care a realizat lucrarea în atelierele din Zimandul Nou, demarează lucrările de asamblare și finisare a statuii, în locul convenit de municipalitate și Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

Durata execuției acestei lucrări este de aproximativ două săptămâni, după care părțile implicate vor reveni cu detalii referitoare la ultima fază a proiectului, mai exact recepția și introducerea în circuitul public.

Prin realizarea acestei statui patrimoniul orașului Oradea se va îmbogăți cu o nouă lucrare a artistului consacrat Deák Árpád.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wizz Air a marcat cea de-a șaptea aniversare a bazei sale din Sibiu

Articolul următor

Pași pentru realizarea Drumului expres Satu Mare – Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share