Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pași pentru realizarea Drumului expres Satu Mare – Baia Mare

Președinții consiliilor județene Satu Mare și Maramureș, Pataki Csaba, respectiv Ionel Bogdan, împreună cu vicepreședinții Consiliului Județean Satu Mare, Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău, au discutat luni, 21 august 2023, mai multe aspecte tehnice referitoare la Drumul expres Satu Mare – Baia Mare, un proiect de infrastructură, extrem de important pentru dezvoltarea economică a ambelor județe.

Până în prezent, în vederea realizării studiului de fezabilitate, a fost obținut avizul comisiei tehnico-economice din cadrul CNAIR asupra traseului drumului expres, s-a realizat studiul topografic, au fost demarate procedurile de descărcare de sarcină arheologică și s-au depus documentațiile pentru obținerea avizelor specificate în certificatele de urbanism.

Date tehnice

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de 59 de km și va străbate următorul traseu: Satu Mare (DN 19 din Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare) – Botiz – Odoreu – Livada – Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat – Recea – Tăuții Măgherăuș – Baia Mare (Bd. Independenței).
Pe varianta de traseu sunt prevăzute 29 de pasaje, 22 de poduri și 8 noduri rutiere, 142 de podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii, respectiv un centru de întreținere și coordonare a traficului. Termenul stabilit pentru încheierea studiului de fezabilitate este finele acestui an.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Statuia Sfântului Ladislau a ajuns în Cetatea Oradea

Articolul următor

Hortifruct: recolta de mazăre mai mare cu 62% față de 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share