Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gara de Nord va fi modernizată de firme româneşti

Sursa foto: FB Cartier Gara de Nord Bucuresti

Licitaţia pentru modernizarea staţiei CF Gara de Nord a fost câştigată de asocierea a două firme româneşti, SC GDO MOV IMPEX  SRL din Baia Mare şi SC OMEGA CERT SISTEM  SRL din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

În urma analizării ofertelor, a fost desemnată oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de Modernizare/Consolidare/Reabilitare a Staţiei CF GARA DE NORD BUCUREȘTI (Etapa I). 

Oferta depusă de asocierea de firme românești SC GDO MOV IMPEX  SRL – SC OMEGA CERT SISTEM  SRL, în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA), a fost desemnată câștigătoare.Urmează să fie semnat contractul de achiziţie publică.

Durata prevăzută pentru proiectare și execuție a lucrărilor este de 55 de luni (9 luni pentru proiectare, 46 de luni pentru execuție). Perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni.

În ce constă modernizarea Gării de Nord

ETAPA I include reabilitarea spațiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfășoară activitatea feroviară, sunt asigurate servicii destinate publicului călător și acvtivități comerciale. Este vorba despre Corpul A (clădirile de pe B-dul Dinicu Golescu), Corpul B (central, coloane, casele de bilete clasa I) şi Corpul C, care cuprinde casele de bilete clasa a II-a, cu intrare din Calea Giviței.

Principalele lucrări de modernizare de la Gara de Nord vor avea în vedere câteva obiective

Vor fi modernizate/consolidate/reabilitatr clădirile din stația de călători București Nord.

Se vor modernizarea spațiile destinate publicului călător, inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Vor fi reabilitate construcțiile monument cu valoare istorică. De asemenea, se are în vedere crearea unor spații verzi centrale, cu zonă de așteptare pentru publicul aflat în tranzit-

Aspectul de modernizare se referă şi la regenerarea zonei aferente stației de călători Gara de Nord pe principiile de smart city/creative city/green city.

În urma lucrărilor se vor asigura elementele de siguranță și confort pentru călători, constând în balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilități, lifturi, sisteme de control acces. Nu sunt lăsate deoparte sistemele noi de ventilație/încălzire, modernizarea sistemului de iluminat și a instalațiilor electrice, sanitare, termice etc.

Pentru o mai bună comunicare se va moderniza sistemului de informare a publicului călător și a echipamentului de telecomunicații etc.

Prin implementarea acestui important program, staţia de cale ferată București Nord (inclusiv clădirile aferente acesteia) va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuți de standardele şi legislaţia europeană în vigoare.

Proiect este finanțat din fonduri nerambursabile, prin PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT).

Cine sunt câştigătorii licitaţiei

GDO MOV IMPEX, deţinută de Delia Goie şi administrată de Vasile Goie este o companie de construcţii din Baia Mare care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de  35 234 619 lei şi un profit net de 1 722 981 lei.

OMEGA CERT SISTEMl din Bucureşti este deţinută de Monica Toader şi Marin Toader. În 2022, compania specializată în activitati de inginerie si consultanţă tehnică a înregistrat o cifră de afaceri de 442 603 lei şi un profit net de 106 329 lei.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cis gas sondaj energie regenerabilă

Sondaj CIS Gaz despre români şi energia regenerabilă

Articolul următor

Festivalul Internațional Euroiudaica la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share