Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sondaj CIS Gaz despre români şi energia regenerabilă

Cis gas sondaj energie regenerabilă
Foto: Deposit Photos

Un Sondaj efectuat de CIS Gaz a arătat că 7 din 10 români consideră poluarea o problemă majoră în România, însă mai puțin de jumătate ar fi dispuși să plătească mai mult pentru surse de energie curată.

“Companii și guverne din întreaga lume au în topul listei de priorități rezolvarea provocărilor legate de sustenabilitate și reducerea poluării, pentru a se asigura că societatea viitorului este una cu adevărat „verde”. Un pilon extrem de important aici este percepția utilizatorului final, care observă orice progres înregistrat în această zonă.

În România, peste 90% dintre subiecți atrag atenția că ar trebui făcute mai multe investiții pentru a crește sustenabilitatea sistemului energetic, potrivit unui sondaj inițiat de CIS Gaz, una dintre cele mai importante companii românești active în industria gazelor naturale.

Peste 65% dintre români consideră că printre primele vizate de aceste investiții ar trebui să fie rețeaua de transport și distribuție și instalațiile, urmate de starea conductelor și țevilor (aproape 31%)” spun cei de la CIS Gaz în urma sondajului privind percepția românilor asupra problemelor sistemului energetic.

Sonajul a fost desfășurat, la nivel național, în iunie 2023 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.383 de utilizatori de internet din România.

Puțin peste 50% dintre participanți sunt bărbați, peste 48% au vârsta de cel puțin 45 de ani, iar peste 86% locuiesc în mediul urban.

Românii nu ar investi în energie regenerabilă

Majoritatea respondenților (57%) nu ar fi dispuși să facă investiții sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată, chiar dacă 1 din 2 români indică energia produsă de panourile solare ca fiind tipul de energie pe care ar prefera să-l folosească.

„Sustenabilitatea economică este o prioritate pentru companii și guverne de pe întreaga planetă, și pe bună dreptate. Reducerea impactului asupra mediului înconjurător este foarte importantă dacă vrem să lăsăm în urmă, pentru copiii noștri, o lume mai bună și mai curată. Grija față de mediu face parte din ADN-ul companiei noastre, fiind unul dintre pilonii de bază ai strategiei noastre de dezvoltare”, spune Sebastian Călugăr, CEO, CIS Gaz.

Cine e CIS Gaz

CIS Gaz este o companie românească cu capital 100% privat, fondată în 1990 și este azi unul dintre cei mai importanți jucători din industria de petrol și gaze naturale din România, specializați în execuția instalațiilor tehnologice de suprafață, a conductelor de colectare a gazelor naturale, a conductelor de transport gaze naturale și a stațiilor de comprimare aferente acestora, precum și execuția racordurilor și a stațiilor de reglare-măsurare a gazelor naturale.

De-a lungul întregii sale activități, CIS Gaz a implementat numeroase proiecte strategice atât la nivel local, dar și în afara țării, având o prezență puternică la nivel internațional și parteneriate exclusive pentru o gamă completă de produse și servicii de ultimă generație. Începând din anul 2022, CIS Gaz este și membru IPLOCA (The International Pipe Line and Offshore Contractors Association), cea mai mare asociație din industria construcțiilor de conducte onshore și offshore la nivel mondial.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația Casa Bună organizează festivalul caritabil Livada cu Stele pentru construirea unei grădiniţe

Articolul următor

Gara de Nord va fi modernizată de firme româneşti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share