Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Staţiile CFR Dej călători şi Beclean pe Someş vor fi modernizate

Sursa foto: Ziua cargo
Staţiile CFR Dej călători şi Beclean pe Someş fac parte din Programul Transporturi (PT) 2021-2027, prin care se vor moderniza 8 staţii CFR.
Licitaţiile au fost lansate de CFR SA de la începutul anului 2023.  Valoare totala a lucrărilor este de 634,66 milioane lei. Sunt cuprinse în planul de modernizare Gara de Nord (etapa I), staţiile Sinaia, Buşteni, Videle, Ploieşti Vest – aflate pe raza SRCF Bucureşti, Paşcani, aflata pe raza SRCF Iaşi, şi Beclean pe Someş şi Dej Călători, aflate pe raza SRCF Cluj.
Modernizarea clădirilor de călători din stațiile Beclean pe Somes şi Dej Călători, pentru care sunt alocate pentru proiectare și execuție lucrări 78 milioane, fără TVA se va realiza în urma licitaţiei publice.

Modernizarea Staţiilor CFR Dej călători şi Beclean pe Someş

Licitația publică, lansată de Sucursala Regională CF Cluj (SRCF Cluj) are următoarele valori financiare estimate: Staţia Beclean pe Someş, între 39.756.519,50 și 43.047.387,00 lei, fără TVA, Stația Dej Călători, între 32.242.505,70 și 34.988.456,20 lei, fără TVA.
Lucrările vor include construirea unei clădiri noi pentru călători în stația Beclean pe Someș, modernizarea clădirii din stația Dej Călători, modernizarea şi amenajarea spațiilor interioare cu săli de așteptare, case de bilete, spații speciale cu destinația Mama și copilul, spații comerciale, modernizarea grupurilor sanitare, inclusiv cu grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități.
De asemenea, vor fi modernizate peroanele de la linia 2 din stația Beclean pe Someș, respectiv de la linia 1 pentru stația Dej Călători. Se vor aplica marcaje direcționale (colorate și tactile) pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio și electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, rețea Wi-Fi etc. Nu sunt uitate amenajarea parcărilor auto și de rastele pentru biciclete.
Proiectul va moderniza şi spații destinate pentru activitate feroviară, instalațiile de telecomunicații, siguranța circulației, precum şi activităţi de reamenajare a spațiilor verzi.
Finanțarea a cestor proiecte se va face din fonduri externe nerambursabile asigurate prin  Programul Transporturi și de la bugetul de stat.
Potrivit Sucursalei Regionale CF Cluj, termenul pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor este de 29 de luni.
Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 septembrie 2023, cu deschiderea ofertelor în aceeași zi, la orele 15.00.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tunelul feroviar Bata de pe linia de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria e aproape gata

Articolul următor

Microbuze electrice pentru elevii din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share