Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul stadion Lego de la Timisoara se află în plină proiectare

Sursa foto: Opinia Timişoarei

Primele imagini cu viitorul stadion modular, de tip Lego, care va fi construit la Timişoara, în zona Buziaşului au fost făcute cunoscute. Stadionul va avea şi o temă: Eroii Timişoarei. Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără a anunţat că arena este se află în stadiu de proiectare, iar documentatia a trecut dezbaterile din Comisia de Urbanism.

“Astăzi a avut loc dezbaterea în Comisia de Urbanism a PMT a proiectului stadionului denumit “Lego”. Totul a decurs cum estimasem, am mai parcurs o etapă, urmează pregătirea proiectului pentru obținere avize și autorizație de construcție. Anunțasem în urmă cu câteva zile despre tematica acestui stadion.
În urma discuțiilor cu suporteri ai sportului timișorean, am gândit ca acest stadion să aibă și o temă: 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐢 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐞𝐢! În piațeta din fața stadionului vrem să ridicăm și un monument în memoria martirilor căzuți în anul 1989 la Timișoara” a spus viceprimarul pe pagina sa de social media.

Stadionul Lego

Stadionul timişorean aflat în fază de proiectare va avea peste 10.000 de locuri. Construcţia va avea fundatie din beton şi structură metalică, încadrată în categoria 4, conform cerinţelor UEFA si IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri uşoare din materiale compozite, pentru a obţine o iluminare naturală datorită proprietăţilor specifice membranei.
Ansamblul va conţine în cei peste 9000 de mp un număr de 10.000 de locuri, din care un sector VIP cu 508, şi 102 locuri la loje.
Acesta va fi primul stadion construit în ultimii 60 de ani la Timişoara. Câştigătorul licitaţiei pentru proiectare şi execuţie este compania Tehnodomus, desemnată din luna mai a anului 2023. Constractul prevede costuri totale de aproape 24 milioane euro.

Primăria Timişoara

Viceprimarul a apreciat ideea acestui stadion, anunţată de fosta echipă a primăriei Timişoara, demonstrând că în administraţie e nevoie de continuitate atunci când se iniţiază proiecte benefice pentru comunitate.

“Mulțumesc vechii administrații de la care am preluat ideea și SF-ul acestui stadion pe care, astăzi, reușim să-l prezentăm Timișoarei într-o nouă etapă.
Dacă toți factorii de decizie ai instituțiilor avizatoare vor înțelege importanța acestui proiect pentru timișoreni, tineri și mai ales iubitori de sport, la sfârșitul acestui an, sau cel târziu la începutul celui viitor, vom începe construcția propriu-zisă”.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea condusă de Construcții Erbașu toarnă primul strat de asfalt pe Centura Sânmartin

Articolul următor

MedLife a înregistrat o crestere de 27% a cifrei de afaceri consolidata pro forma in primul semestru

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share