Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brichete din paie – cărbunele auriu – de la PanAgroTeh Grup – combustibil ecologic pentru încălzire

Resturile vegetale rămase în urma recoltelor de grâu, orz, secară, porumb sau stuf sunt puse în valoare de PanAgroTeh Grup, o firmă din Biharia, județul Bihor. Aceasta le transformă în combustibil premium pentru încălzire, cărbune auriu, cum i se mai spune.

,,Producția secundară agricolă poate fi valorificată prin transformarea în brichete. Obținute din paie, fân sau stuf, brichetele sunt înlocuitorul ideal al lemnului. Acestea pot fi valorificate foarte ușor local, iar materia primă este o sursă disponibilă pe tot parcursul anului”, a precizat Valer Boroș, administrator PanAgroTeh Grup. PanAgroTeh Grup este membră a Federației Patronilor Bihor.

Produse naturale 100%

Fără substanțe petroliere, materiale de umplutură, adezivi, sau lianți chimici, doar lignina (un liant natural care se găsește în biomasă), brichetele se printr-un proces simplu de presare mecanica la temperatura ridicata .

,,Brichetele din paie pe care le oferim sunt 100% naturale și au fost produse de echipamentele Biomasser. Pot fi folosite în loc de cărbune sau lemne pentru încălzirea cazanelor, sobelor, șemineelor ​​sau oriunde se folosește lemnul, fiind foarte bune înlocuitoare ale acestuia. Se pot produce atât în hale sau ferme cu instalații fixe sau direct în câmp cu instalații mobile”, a adăugat Valer Boroș.

Brichetele trebuie să ardă mocnit cu  cantitate controlată redusă de aer. În faza inițială, își vor mări volumul, astfel la introducerea în locul de ardere trebuie lăsat un spațiu gol.

,,Lăsați lotul până când este complet ars. Temperatura în arzător trebuie să fie cuprinsă între 700°C – 800°C pentru a se evita zgurificarea cenușei”, a explicat administratorul PanAgroTeh Grup.

Brichetele ard aproximativ 2 – 6 ore în funcție de temperatura exterioară, tipul arzătorului și temperatura dorită. Oferă căldură naturală plăcută în zilele reci.

Bricheta pentru aprindere trebuie mărunțită în părți mai mici (inele, felii) niciodată bucăți mari. Ulterior, când este suficient jar, pot fi adăugate bucăți întregi.

Avantaje

Cenușa rezultată în urma arderii este un îngrășământ excelent care poate fi aplicat în grădină. Avantajul brichetelor de paie este utilizarea de materii prime locale pentru producerea lor și nivelul scăzut de umiditate care asigură o combustie adecvată. Brichetele de paie sunt surse regenerabile de energie (RES) și contribuie la protecția planetei.

Brichetele sunt de trei tipuri: moi – pentru hrănire și așternut steril la animale, semidure – pentru sisteme automatizate de încălzire (cazane, boilere, șeminee) și tari – care înlocuiesc în totalitate lemnul.

Pot fi folosite si in amestec cu lemnele crude (cele care sunt proaspăt tăiate) astfel brichetele vor usca lemnul si vor degaja energia pentru a încălzi arzătorul, iar lemnul nu își va consuma energia pentru a se usca.

Proprietăți:

Valoare calorică: 15 MJ / kg – 17 MJ / kg; adică 4-5 kwh/kg

Conținut de umiditate: până la 18%;

Îndeplinesc cerințele anti-smog (fiind arse la temeperaturi de 600-800 grade Celsius nu creează depuneri în atmosferă );

Diametru brichetă: 8 cm;

Volum aproximativ bricheta tare înlocuitoare lemn 650 kg/m3

Tipuri de ambalare

15 kg în folie; 30 kg saci rafie; 500 kg vrac în big bag.

Prețurile, în funcție de ambalare, pleacă de la 1.000 Lei / tonă pentru brichetele tari, ideale pentru înlocuirea lemnului.

PanAgroTeh Grup produce și comercializează atât brichete cât și utilaje pentru fabricarea acestora.

Producător și distribuitor:

PanAgroTeh Grup, Loc.Biharia, Str.Trandafirilor, Nr.1/C, Jud. Bihor, România.

T: +40 259 369 964

M: +40 764 551 555

Email: logistica@panagroteh.ro

Web: www.panagroteh.ro

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se prelungește perioada până când poate fi cumpărată vechimea în muncă

Articolul următor

COVER STORY. Frații Bogdan și Cristian Bilegan despre povestea DATACOR. Empowering workspaces

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share