Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă 22 de microbuze pentru școlile din Bihor, prin programul AFM

 

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de îndată de miercuri, 6 septembrie, depunerea spre finanțare a proiectului „Microbuze pentru transportul elevilor din județul Bihor”.

Proiectul va fi depus vineri, 8 septembrie, în cadrul programului „Microbuze pentru de elevi”, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Valoarea maximă eligibilă este de 25 de milioane de lei, ceea ce ar însemna achiziționarea a aproximativ 22 de microbuze.

„Încercăm să accesăm împreună cu primăriile din județul Bihor și această axă de finanțare, pe lângă microbuzele pe care le pune la dispoziție Ministerul Educației, astfel încât să asigurăm accesul la educație pentru copiii aflați în zonele rurale, unde densitatea populației este redusă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

Și microbuze electrice

Ilie Bolojan și ministrul Educației, Ligia Deca, au semnat contractul pentru achiziția de microbuze electrice

Reamintim că în data de 25 august, Consiliul Județean Bihor a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației pentru achiziționarea unor microbuze electrice pentru elevii din județ, cu prilejul vizitei în Oradea a ministrului Ligia Deca.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 35.905.334,5 lei, TVA inclus. În perioada următoare va fi demarată procedura de licitație. Fondurile europene vor fi alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 – Educație, Investiția 110 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IAA Mobility 2023: Bosch crește prin intermediul soluțiilor și tehnologiilor pentru vehiculul definit de software

Articolul următor

Conferința Economică Româno-Germană – oportunitate de extindere a afacerilor și a cooperării între Germania, România și Republica Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share