Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Meron aduce arta la palat. O nouă galerie pe Horea 5, la Cluj-Napoca

Meron a dăruit o destinaţie nouă spaţiului clujean de pe strada Horea nr.5. La parterul Palatului Blau Ullmann, o clădire emblematică construită în 1910, Meron a amenajat o galerie de artă. Inaugurarea acestui spaţiu dăruit artelor vizuale a constituit-o expoziţia intitulată Reality, merely an illusion, semnată Sebastian Nasta.

Crina Ciocan, curatorul expoziţiei împărtăşeşte experienţa amenajării spaţiului

“In momentul în care am intrat în spațiul de pe Horea 5, o clădire monument istoric, ne-am dorit să redescoperim cât mai mult din ce era odată. Astfel, am dat la o parte straturile de rigips și am ajuns la tavanul superb care păstrează încă urmele de odinioară. Nu am intervenit foarte mult în design, am păstrat un spațiu curat și simplu, iar acest lucru, coroborat cu vitrinele generoase și înălțimea spațiului, a creat cadrul perfect pentru a expune lucrări ale unor pictori sau designeri” a declarat Crina Ciocian de la Meron.

Reality, merely an illusion la Meron

Pictorul Sebastian Nasta expune în acest loc 11 lucrări care te transportă într-o incursiune captivantă în universul său artistic. De la portrete umane până la reprezentări ale elementelor naturii și compoziții complexe, artistul îşi provoacă vizitatorii să privească dincolo de aparențe și să descopere profunzimea detaliilor.

“Pentru inaugurarea acestui spațiu, l-am ales pe Sebastian Nasta datorita talentului său dar și pentru ca folosește o tehnică mai puțin obișnuită și mai puțin răspândită, hiperrealismul, având astfel oportunitatea de a prezenta publicului ceva mai aparte,” a completat Crina Ciocian.

Sursele de inspirație ale artistului sunt variate, cuprinzând elemente din natură și complexitatea umană. Pentru Nasta, detaliul reprezintă o sursă inepuizabilă de inspirație, iar fiecare dintre operele sale este o explorare atentă a lumii din jur. Lucrările sale hiperrealiste combină realismul cu simbolismul, oferind privitorilor o incursiune profundă în universul său artistic.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 8 septembrie – 3 octombrie, la Meron Horea, str. Horea nr. 5, Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ScaleOut 4x10 Oradea, eveniment dedicat antreprenorilor care vor să crească

Articolul următor

Zilele Culturii Slovace în Cetatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share