Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Creierele” japoneze au ajuns la Cluj. Pun pe roate proiectul ClujID

Ne-am întâlnit cu NTT DATA Inc. în Cluj-Napoca, România, pentru a asigura implementarea fără probleme a ClujID - servicii digitale revoluționare care protejează securitatea online a tuturor locuitorilor. 
Experții japonezi au analizat nevoile de digitalizare ale Clujului | Foto: NTT DATA Romania

Gigantul japonez de tehnologie NTT DATA va acționa pentru impulsionarea digitalizării la Cluj.

“Ne-am întâlnit cu NTT DATA Inc. în Cluj-Napoca, România, pentru a asigura implementarea fără probleme a ClujID – servicii digitale revoluționare care protejează securitatea online a tuturor locuitorilor. Am avut discuții productive despre digitalizare, propulsând viziunile noastre comune în viitor.

Suntem încântați să conducem agenda digitală a orașului alături de stimații noștri parteneri de lungă durată”, au relatat organizatorii întâlnirii. Printre specialiștii internaționali prezenți s-au numărat Noriyuki Kaya, Masahiko Yoshida, Yasuhiro Iida, Yoshie Shimamura, Hiroaki Sato, Bojan Mrazovac, Dragoș Cățoiu, Radu Iacob.

Proiect prezentat la Forumul Româno-Japonez

“Clujul este o poartă de intrare pentru societatea digitală. Trebuie să protejăm oamenii, să îi punem în mijlocul tuturor inițiativelor. Prin ClujID ajutăm oameni să fie în centrul tehnologiei și nu invers. Apare o nouă societate, cea digitală, iar oamenii trebuie să știe asta”, spunea Bojan Mrazovic, în cadrul Forumului de Inovare Româno-Japonez de la Cluj.

În contextul expansiunii rapide a serviciilor digitale și al importanței crescânde a securității online, NTT DATA Romania va sprijini Primăria Cluj-Napoca (PCN), prin ClujID, în eforturile sale de a aduce beneficiile transformării digitale tuturor cetățenilor.

Proiectul este sprijinit de Ministerul Japonez al Afacerilor Interne și al Comunicațiilor (MIC) și beneficiază de colaborarea partenerului de implementare Qunie Corporation, firmă japoneză de consultanță în afaceri a grupului NTT DATA, comisionată direct de către MIC.

Primul pas către un sistem național

NTT DATA Romania va colabora cu PCN pentru ClujID, ecosistem de identitate digitală inovativ și intuitiv. Aceasta va îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor prin eliminarea proceselor individuale și repetitive de certificare când cetățenii accesează serviciile publice și reducerea mobilității inutile în oraș cauzate de necesitatea de a accesa fizic serviciile publice, contribuind la realizarea tranziției verzi și digitale.

ClujID reprezintă un pas către integrarea viitoare a sistemului național de autentificare ca furnizor de identitate. Prin crearea unui prototip și testarea sa în condiții de viață în cadrul laboratorului viu de inovare din Cluj-Napoca, NTT DATA Romania își propune să valideze și să ofere o potențială versiune scalabilă, încurajând talentele românești să devină mai inovative și să contribuie la New European Innovation Agenda.

NTT DATA, parte a NTT Group, este o companie inovatoare de servicii IT cu prezență globală și sediul central în Tokyo. Aceasta sprijină mediul de afaceri în transformarea digitală a business-ului prin consultanță, soluții de industrie, managementul proceselor de business și digitalizarea serviciilor IT. NTT DATA are prezență în 50 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
500 de persoane au luat parte la festivalul Cluj Folk Fest (CFF), care a avut loc în Camping Colina.

Campingul Colina a găzduit Cluj Folk Fest

Articolul următor

Importanța unui sol sănătos în cadrul mesei rotunde găzduite de „Salvează Solul”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share