Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov: 75% din totalul turiștilor cazați în primul an de funcționare sunt români

Hotelul Radisson Blu Aurum Brașov a avut în primul an de funcționare un grad de ocupare de 60%. 75% dintre oaspeții care s-au cazat în hotel au fost români, care au plătit în medie 600 lei pe o noapte de cazare și servicii de cinci stele în centrul Brașovului.

 Amplasat în inima orașului, Radisson Blu Aurum Brașov s-a deschis în octombrie 2022, după o investiție de peste 17 milioane de euro, pe locul fostei clădiri Palatul Telefoanelor de pe Bd. Eroilor din Brașov. Vechea clădire, construită în anii 1930 și aflată într-un grad avansat de degradare a fost reabilitată și transformată într-o destinație atractivă, care integrează elemente vizuale și povești din istoria orașului într-un spațiu sofisticat, cu finisaje și servicii premium. Hotelul dispune de 110 camere elegante, un restaurant cu specific internațional, zonă de degustare care găzduiește un fragment vechi de peste 400 de ani din zidul vechii cetăți a Brașovului, executive lounge cu vedere panoramică, sală de conferințe cu capacitate de 150 de persoane și sky bar cu piscină, pentru relaxare și wellness.

3 turiști din 4 sunt români

În primul an de funcționare, hotelul a atras turiști din Statele Unite, Marea Britanie, Orientul Mijlociu sau Germania, dar și un număr mare de turiști români care vizitează Brașovul pentru afaceri sau în timpul liber.

Potrivit reprezentanților hotelului, ponderea turiștilor români a fost majoritară și s-a situat la aproximativ 75% din totalul turiștilor cazați. Pe următoarele locuri s-au aflat turiștii din țările vorbitoare de limba germană, respectiv Germania, Austria, Elveția, precum și cei din zona Benelux. Prețul mediu/ cameră plătit de turiști în primul an de funcționare se situează în jurul valorii de 600 lei.

În ceea ce privește segmentarea oaspeților, 20% dintre clienții care au trecut pragul hotelului în primul an de funcționare s-au cazat la Radisson Blu Aurum în scop „business”, în timp ce 80% au ales hotelul ca destinație de vacanță.

„Deschiderea aeroportului din Brașov a schimbat dinamica fluxului de turiști. Ponderea turiștilor străini, în special a celor vorbitori de limba germană a crescut, iar această dinamică se află pe un trend ascendent”, completează Anca Cristea, Director General Radisson Blu Aurum Brașov.

Experiențe de 5 stele pentru turiști

Pe lângă cazare, printre experiențele de cinci stele pe care turiștii le pot accesa la Radisson Blu Aurum Brașov se regăsesc degustările de vin și whiskey în salonul de degustări și în skybarul cu priveliște panoramică, vizitarea zidului cetății Brașovului descoperit în timpul lucrărilor și pus în valoare în mini-muzeul „Aurarilor” situat la subsolul hotelului, precum și relaxarea în zona de wellness și masaj.

„La Radisson Blu Aurum Brasov ne-am propus încă de la început sa fim un reper pentru comunitatea brașoveană și regională. Am creat un calendar de evenimente dedicat fiecarei secțiuni din hotel. În restaurantul Artis am organizat show-uri de live cooking cu accent pe diferite bucătării internaționale, în salonul de degustări Ordo Di Artis am organizat degustări de vinuri cu meniuri specifice, în Sky- Barul cu piscină Etheris, de pe acoperiș am creat petreceri tematice cu muzică live și multe surprize. Au fost și numeroase evenimente de business, evenimente sociale și de lifestyle organizate de partenerii noștri. Ca la fiecare început de drum am avut parte de experiențe inedite, am testat strategii, am învățat multe lucruri”, adaugă Anca Cristea.

Pentru mediul de afaceri, hotelul oferă sala de conferință și evenimente și un executive lounge, care poate găzdui ședințe de management sau întâlniri de creație.

„În centrul de conferințe Aurum cu o capacitate maximă de 150 de persoane, ne propunem să oferim cele mai dinamice, flexibile și funcționale soluții pentru întâlniri și evenimente și oferim tehnologii moderne cum ar fi sistemul audio multizone, ecran proiector cu rezoluție mare, posibilitate de live streaming etc” mai spune Anca Cristea.

Piscina Etheris, lansată în această vară alături de SkyBar-ul Etheris, completează experiența, oferind un loc de relaxare și socializare. Accesul la piscină este dedicat exclusiv oaspeților cazați în hotel sau celor care doresc să închirieze spațiul pentru evenimente private.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Microbuze electrice pentru elevii arădeni

Articolul următor

AmCham Romania: Taxa pe cifra de afaceri este, de fapt, o taxă pe investiții 

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share