Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Microbuze electrice pentru elevii arădeni

Contractele de finanțare destinate achiziției de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Arad sunt în valoare totală de 35,9 milioane lei.

 

Prin proiectele depuse de Consiliul Județean Arad, elevii din 24 de comune arădene vor beneficia de microbuze electrice noi, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad, care a semnat marți, 12 septembrie 2023, la București, contractul pentru achiziția de microbuze electrice.

„Anul școlar începe cu o veste foarte bună pentru elevii din județul Arad. Aceștia vor avea la dispoziție mijloace de transport în comun noi, moderne și prietenoase cu mediul, pentru a ajunge la școală și la locuințele lor. Prin facilitarea accesului elevilor la școală, îmi doresc ca acest proiect câștigat să contribuie și la reducerea absenteismului școlar. Investim, în parteneriat cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, cu administrațiile locale, în adaptarea condițiilor din învățământ la standarde europene”, a declarat Iustin Cionca.

 

Beneficiari

Comunele care vor beneficia de microbuze electrice sunt: Gurahonț, Craiva, Hălmagiu, Vârfurile, Vărădia de Mureș, Almaș, Buteni, Dieci, Hălmăgel, Petriș, Ususău, Ghioroc, Brazii, Bata, Semlac, Moneasa, Șiria, Târnova, Bârzava, Săvârșin, Dezna, Peregu-Mare, Pleșcuța și Frumușeni.

Finanțarea va fi asigurată prin PNRR, Investiția 10, prin apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, ce are o valoare totală disponibilă pentru achiziția microbuzelor electrice de 250 de milioane de euro, fără TVA.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru extinderea ambulatoriului Spitalului Județean Bihor

Articolul următor

Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov: 75% din totalul turiștilor cazați în primul an de funcționare sunt români

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share