Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața imobiliară, în picaj la Cluj

Direcția Județeană de Statistică a comunicat situația autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în iulie și în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2023.
Unul dintre noile ansambluri rezidențiale din județul Cluj | Foto: 4Family Florești

Numărul autorizațiilor de construire eliberate în primele șapte luni ale acestui an în județ este mai redus decât în același interval din 2022.

Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj a comunicat situația autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în iulie și în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2023.

În iulie 2023, în județul Cluj s-au eliberat 127 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 74 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 25 sub luna anterioară.

În primele șapte luni ale anului , numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 996, cu 360 mai mic comparativ cu aceeași perioadă din 2022. Clădirea rezidențială este acea clădire care este folosită integral sau în cea mai mare parte (peste 50%) pentru locuit.

În alte clădiri se cuprind: hoteluri și alte clădiri simple, clădiri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, clădiri pentru transport și telecomunicații, clădiri industriale și agricole, clădiri pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, sport și agrement.

Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară autorizații de construire eliberate pentru clădiri, în conformitate cu Regulamentul Consiliului European și a Regulamentul Consiliului și a Parlamentului cu privire la statisticile pe termen scurt.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lecții despre cum să-ți crești afacerea și importanța mentorilor, la ScaleOut Oradea

Articolul următor
Asocierea dintre companiile KESZ România și SDC Proiect a câștigat contractul de proiectare și execuție pentru Institutul de Inteligență Artificială Cluj (IIAC).

KESZ și SDC Proiect vor ridica Institutul de Inteligență Artificială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share