Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liceul de Artă din Oradea va fi reabilitat termic cu fonduri europene

Primăria Oradea va depune un proiect de finanțare în vederea reabilitării Liceului de Artă. Valoarea investiției se ridică la circa 3 milioane de euro.

Primăria Oradea intenționează să depună un proiect de finanțare pentru reabilitarea Liceului de Artă din Oradea, în cadrul apelului de proiecte pe Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027. În acest sens în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, 13 septembrie, consilierii au aprobat documentațiile necesare aferente.

Prin depunerea proiectului „Reabilitarea Liceului de Arte din Oradea, Parcul Petőfi Sándor” se urmărește reabilitarea termică a clădirilor C1 și C2 a școlii, astfel încât activitățile propuse să conducă la creșterea eficienței energetice a obiectivului.

De asemenea, prin implementarea proiectului se dorește gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ și se propune ca spațiile clădirii să se transforme în spații moderne, curate și multifuncționale, iar exteriorul degradat să fie curățat, reabilitat.

Eficientizare energetică

Propunerile de amenajări funcționale în clădire prevăd implementarea unor măsuri de eficientizare energetică și folosirea energiilor regenerabile (pentru producerea energiei electrice necesare pentru iluminat, climatizare și apă caldă menajeră), ceea ce va duce la folosirea optimizată a resurselor energetice locale pentru încălzire, apă caldă menajeră, ventilație și iluminat.

Conform proiectului, investiția va cuprinde următoarele lucrări: termoizolarea pereților exteriori (inclusiv termoizolarea soclului), înlocuirea ferestrelor şi ușilor exterioare, termoizolare planșeu peste ultimul nivel, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere şi/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, lucrări de intervenție la instalații, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, înlocuirea instalației de termoficare, apă rece, apă caldă, înlocuirea sistemului de iluminat fluorescent cu un sistem de iluminat cu LED-uri etc.

De asemenea, se dorește instalarea unui sistem de monitorizare a energiei BMS care reduce consumurile de energie, respectiv supraveghează și controlează funcțiile importante ale instalațiilor clădirii, climatizarea și ventilarea mecanizată printr-un sistem pompe de căldură, precum și realizarea sistemului de hidranți interiori.

Valoarea totală a investiției este de 14.878.533,75 lei fără TVA, durata estimată de execuție a reabilitării fiind 27 luni.

În urma votului din Consiliul Local, Primăria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte, va depune în cel mai scurt timp documentația necesară pentru obținerea finanțării pentru reabilitarea acestui liceu.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Google Cloud Next'23, o conferinţă pe pământ american cu participare românească

Articolul următor

SLS Cargo inaugurează în P3 Bucharest A1 primul terminal intermodal pe care îl operează exclusiv

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share