Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A doua generaţie de tehnicieni în construcţii e pregătită la Şcoala Tehnică Holcim

A doua generație de tehnicieni în construcții va fi instruită la Școala Tehnică Holcim. După succesul primei etape, 18 tineri absolvenți de liceu, din totalul de candidați înscriși și examinați, au fost selectați pentru a urma cursurile Școlii Tehnice Holcim din Aleșd, județul Bihor.

Cursurile au o durată de doi ani. Pregătirea teoretică și practică se face în fabricile și stațiile de betoane din Grupul Holcim România. Programul de studiu vizează tineri cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, absolvenți de liceu cu profil tehnic sau real din  Aleșd, Arad, Aiud, Carei, Câmpulung Muscel, Târgoviște, Buzău, Oradea, Roman, Satu Mare, Teiuș, Timișoara, Turda, dar și Rezina, din Republica Moldova.

Școala Tehnică Holcim

Programul educațional Holcim este dedicat pregătirii unei noi generații de profesioniști. Dezvoltată în parteneriat cu Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, acreditată și recunoscută de Ministerul Muncii și Educației din România, Școala Tehnică Holcim este un program de școlarizare complet gratuit, cu o curriculă care cuprinde atât ateliere tehnice, cât și practice.

Mădălina Crăciunescu – Director Resurse Umane și Organizație Holcim România

„Școala Tehnică Holcim este unul dintre cele mai ambițioase programe educaționale ale Holcim în România, cu ajutorul căruia contribuim la dezvoltarea generațiilor viitoare de profesioniști în construcții. Este un proiect care evoluează de la an la an și prin care reușim să le insuflăm tinerilor pasiunea pentru industria noastră, dar și valori sănătoase pentru un început de carieră. Am atras alături de noi tineri dornici să crească, să inoveze și să facă performanță, alături de care ne bucurăm să construim viitorul Holcim în România.” susține Mădălina Crăciunescu – Director Resurse Umane și Organizație Holcim România.

Elevii vor învăța și își vor dezvolta în următorii doi ani abilități și competențe esențiale despre procesul de fabricare a cimentului, mentenanță mecanică, preventivă și electrică, standarde și controlul calității, tehnologia prefabricatelor, precum și SSM și mediu, iar la finalul programului vor fi angajați în una dintre locațiile Grupului Holcim România.

Florin Păcurar – Director fabrica de ciment Holcim din Aleșd

„Cu fiecare generație de elevi care își doresc să se descopere și să găsească o sursă de motivație în ceea ce își doresc de la viață, se arată un viitor de succes al Școlii Tehnice Holcim. Suntem mândri să vedem că un vis devine realitate. Faptul că am pornit și cu cea de-a doua generație de viitori tehnicieni în industria construcțiilor demonstrează că lucrurile merg în direcția corectă. Vreau să le doresc mult succes și îi așteptăm să se alăture Grupului Holcim România după finalizarea celor 2 ani de studii. Nu în ultimul rând, felicitări și absolvenților primei generații, care deja fac parte din echipa Holcim!” a declarat Florin Păcurar – Director fabrica de ciment Holcim din Aleșd.

Ce va învăţa a doua generaţie de tehnicieni la Şcoala Tehnică Holcim?

Modulele practice vor fi realizate în diverse divizii de business din cadrul Grupului Holcim România, precum: ciment, betoane, prefabricate și agregate.

Pe lângă programul de școlarizare complet gratuit, Holcim le oferă elevilor și cazare și masă, burse de merit, transport, echipament individual de protecție și toate materialele de studiu necesare pentru un cadru optim de învățare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asociația La Vultureni și Romanian Business Leaders Cluj vor organiza Festivalul Silvoiței, în care li se explică participanților procesul de obținere a preparatului tradițional din prune fierte peste 12 ore, fără adaos de zahăr.

Demonstrații de preparare a magiunului, la Festivalul Silvoiței

Articolul următor

Încă un aquapark în Nord-Vestul României, ,,Aquapark Transilvania Terme Tășnad”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share