Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima ediție a Festivalului Răchiei și al Zacuștii se organizează la Muzeul Satului Bănățean

Festivalul Răchiei și al Zacuștii se va desfăşura pentru prima dată la Muzeul Satului Bănăţean, în zilele de 23 și 24 septembrie 2023. Tot atunci va avea loc şi Şpaisul Bănăţean, ediția a XXIII-a a Târgului Meșterilor Populari.

Un sfârşit de săptămână etno-rural este pregătit pentru timişoreni la Hambarul din Muzeul Satului Bănăţean, situat în Pădurea Verde. Ei vor fi întâmpinaţi cu standuri ale producătorilor de zacuscă, răchie, cârnaț și murături. Cumpărăturile vor fi stimulate de demonstrații culinare cu degustare pentru public.  De la orele 14:00, scriitorii timișoreni şi bikerii din Timișoara vor găti câte un ceaun de zacuscă. Nici jurnaliștii timișoreni nu vor fi mai prejos,  ei vor încinge un gulaș de vițel, iar Culinaria Banatica îşi va aştepta vizitatorii la o degusta un gulaș cu varză.

Şpaisul Bănăţean, ediția a XXIII-a a Târgului Meșterilor Populari

Muzeul Satului Bănăţean, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, organizează în perioada 23-24 septembrie 2023, cea de-a XXIII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, manifestare care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din toate zonele etnografice ale ţării.
Anul acesta participă peste 50 de meşteri populari din toată ţara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională. Locul de desfășurare al târgului este în incinta Muzeului Satului Bănăţean din Timișoara.

Programul târgului

Sâmbătă, 23 septembrie între orele 10.00-11.00 va avea loc deschiderea festivă şi prezentarea participanţilor, iar între orele 10.00-20.00 se va desfășura expoziția cu vânzare a meşterilor populari și a producătorilor tradiționali.
De la oreşe 16 are loc pe scenă spectacolul artistic susținut de ansamblul Pusta Banatului și soliștii Cornel Brici, Dolores Dongea, Vlad Văcaru și Anda Sabadoș.
Duminică, 24 septembrie între orele: 10.00-20.00 se va desfăşura expoziția cu vânzare a meşterilor populari, iar între orele 13.00-14.00 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sursa foto: The Bizz.ro

Un milion de euro vor fi investiţi de Grand Development în stațiunea Montebello Transylvania

Articolul următor

Clujul găzduiește Săptămâna Europeană a Sportului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share