Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au vândut deja 4000 de bilete pentru expoziţia Brâncuşi de la Timişoara

Mai mult de  4.000 de bilete au fost deja vândute pentru expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale, de la Timișoara. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 30 septembrie – 28 ianuarie.

Pentru prima dată după 50 de ani, lucrările reprezentative  din perioada de maturitate ale sculptorului gorjean vor putea fi admirate în România, într-o expoziţie-eveniment. Operele brâncuşiene de la mari muzee ale lumii, de la Centrul Pompidou din Paris la londonezul Tate Gallery, vor sta alături de lucrări din colecții publice și private din România.

Biletul pentru acces general costă 88 de lei.

Managerul Muzeului de Artă din Timișoara, Filip Petcu apreciază depăşirea numărului de 4000 de bilete vândute

“În ciuda acestui bilet, poate cu un preț destul de ridicat față de prețul generat de accesul muzeu, există o cerere foarte mare. S-au vândut deja cred că undeva 4.000 de bilete, dintre care 1.000 au fost cumpărate de către o companie privată. Pot să vă spun că în anii trecuți se vindeau aproximativ 1.000 de bilete pe lună, adică 12.000 de bilete pe an cu ocazie expoziției Paul Neagu. Creșterea a fost exponențială, iar ulterior la Brauner, în patru luni de expoziție s-a vândut 27.000 de bilete”, spune managerul Muzeului de Artă din Timișoara, Filip Petcu, citat de Radio Vacanţa Timişoara.

Alături de lucrările sale emblematice Muza adormită, Pasărea în văzduh, Măiastra sau Domnișoara Pogany, expoziția va prezenta și o inedită selecție de fotografii și fragmente filmate chiar de către artist.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este organizată de către Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația ArtEncounters și Institut français de Roumanie à Bucarest, fiind finanțată de Consiliul Judeţean Timiş și având ca sponsor principal Banca Transilvania.

Biletele se găsesc pe pagina brancusi-2023.info. Toate veniturile rezultate vor merge către Muzeul Național de Artă din Timișoara pentru susținerea infrastructurii și proiectelor acestuia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hamilton a inaugurat la Timișoara hubul global de dezvoltare software

Articolul următor
Compania de Apă Someș (CAS) a procedat la recepția contractului de lucrări de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare, din cadrul proiectului major de investiții derulat pentru județele Cluj și Sălaj, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

10 milioane de euro pentru apa și canalizarea din localitățile Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share