Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Toamna vinului românesc la Ro-Wine 2023

Pentru vinul românesc, ziele de 13-15 octombrie 2023 vor fi o sărbătoare prilejuită de belșugul podgoriilor prezente la RO-Wine. Cei mai importanți reprezentanți ai viticultorilor și vinificatorilor din România vor sta în fața publicului și a specialiștilor alături de vinurile celebre ale regiunilor viticole mondiale cu tradiție, dar și mai nou intrate în lumea producătorilor din acest domeniu.

Vinuri rare, exclusiviste, producători de marcă, degustări și evenimente susținute de personalități ale ramurii vini-viticole vor fi punctele de atracție ale ediției de toamnă a RO-Wine, The International Wine Festival of Romania.

Marinela Ardelean, co-organizatoare RO-Wine

Primul festival de vinuri din România dedicat exclusiv vinurilor premium, profesioniștilor HoReCa și iubitorilor de vin, RO-Wine va găzdui lansare a cărții Țara și Vinul . Volumul este o versiune accesibilă publicului a lucrării  de doctorat a Marinelei Ardelean, co-organizatoare a festivalului RO-Wine.

Marinela Ardelean a devenit în 2014 Dame Chevalier de l’Ordre des Coteaux de Champagne, un premiu de înaltă onoare internațională. De asemenea, Marinela a fost selectată de către Academia Italiană a Bucătarilor, între cei mai buni experți din sectorul gastronomic și vinicol italian, pentru a susține cursuri de dezvoltare profesională în domeniul analizei senzoriale și al asocierilor dintre vin și mâncare.

„Mi-am stabilit propriile standarde de succes, ca femeie, într-o industrie dominată de bărbați. Mi-am diferențiat acțiunile și abordarea prin integritate, creativitate și empatie. Rezultatele muncii mele vorbesc de la sine, printre clienții mei numărându-se companii multinaționale sau crame boutique pentru pentru care am creat strategii de dezvoltare și am ales forma și conținutul unic personalizate ale comunicării publice, recenzii de vinuri și spirtoase sau evenimente de neegalat”  scrie Marinela Ardelean pe site-ul personal.

Gustul Italiei

Agenția Italiană pentru Comerț Exterior aduce la RO-Wine 2023 Gustul Italiei. Au fost selectate pentru salon specialități exclusiviste ale producătorilor italieni, cele mai multe dintre ele aflându-se pentru prima oară în fața publicului românesc. Ceea ce a dus faima Italiei peste tot în lume, vinul, uleiul de măsline, brânzeturile, produsele de patiserie, precum și delicatese din regiuni consacrate – Veneto, Puglia, Toscana, Emilia-Romagna, Campania, Sicilia, Piemonte, Lazio, Lombardia sau Abruzzo, tote vor aduce câte un strop din Italia prin gustul originar în cadrul evenimentului.

Preparate gastronomice

Produse de brutărie, patiserie și cofetărie, preparate à la carte bazate pe cele mai suculente și gustoase produse sous vide sau preparate tip street food disponibile la Foodtruck-ul Food&Glory, poziționat în parcarea locației vor fi aduse de Macromex Horeca. Gastronomia va pune astfel în valoare diversitatea vinurilor prezente.

Experiența își va spune încă o dată cuvântul

„Avem deja experiența a douăsprezece festivaluri organizate până cum și mai avem și convingerea că urmează un 13 norocos. Am învățat să anticipăm tendințele și nevoile pieței, să ieșim în întâmpinarea dorințelor celor care vin la acest festival, fie ei experți horeca sau iubitori de vin. Acoperim, din 2016 încoace, nevoia de a învăța a iubitorilor de vin, nevoia de a-și diversifica oferta a importatorilor, distribuitorilor sau a restaurantelor și magazine or de vin, plăcerea de a descoperi a iubitorilor de vin și oportunitatea unei afaceri bune pentru cei care cauta cel mai bun raport calitate / preț.

Cifrele în creștere constantă din ultimii ani – vizitatori, expozanți, etichete expuse, pahare folosite etc. – ne permit să spunem că am ajuns sa fim un reper în industria de vin din România și că suntem în pragul maturității. Ne bucurăm de prezența în creștere a turiștilor străini, veniți special pentru a descoperi cele mai bune vinuri românești și avem convigerea că turismul oenogastronomic are un mare viitor în România”, spun organizatorii festivalului RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, Marinela Ardelean și Liviu și Mihai Popescu, citați de TrendsHRB.

RO-Wine este primul festival dedicat exclusiv vinurilor premium, profesioniștilor din domeniul HoReCa și iubitorilor de vinuri

Evenimentele și festivalurile anuale RO-Wine reunesc producători excepționali, profesioniști de top din domeniul HoReCa și pasionați de vin din întreaga lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă, o conferință marca USAMV Cluj-Napoca

Articolul următor

TESTARE GRATUITĂ Babeş Papanicolaou şi HPV la Agnita, judeţul Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share