Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bihorul, beneficiar a două proiecte culturale transfrontaliere Ro – Hu, cu fonduri UE

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de îndată de marți, 26 septembrie, două proiecte transfrontaliere, în colaborare cu instituții de cultură din Ungaria, pentru Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Filarmonica de Stat Oradea.

Primul proiect, „Centre culturale digitale în zona transfrontalieră Româno-Maghiară” – Acronim CultureHub, în colaborare cu Muzeul Munkácsy Mihály din Békéscsaba, se referă la Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal și Biblioteca Județeană și are o valoarea totală eligibilă de 2.468.617,90 euro.

Muzeul din Oradea are alocată suma de 1.554.822,90 euro, inclusiv TVA (din care contribuția Consiliului Județean Bihor este de 31.096,46 euro), iar Biblioteca Județeană, 573.795 euro, inclusiv TVA (contribuția CJ: 11.475,90 euro).

Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal își propune să dezvolte o platformă digitală, un website și o aplicație interactivă, cu expoziții virtuale. Un alt obiectiv este organizarea în comun a unor evenimente culturale cu Muzeul Munkácsy Mihály din Ungaria.

 

Biblioteci mobile în județ

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” își dorește să faciliteze accesul la literatură prin amenajarea a 5 biblioteci mobile în localitățile rurale și să pună în funcțiune o bibliotecă-autobuz.

Festivalul Cantata Profana

Cel de-al doilea proiect aprobat de consilierii județeni este al Filarmonicii de Stat din Oradea, în colaborare cu Filarmonica Kodaly din Debrecen, și se numește „Festivalul Cantata Profana – inițiativă transfrontalieră privind creșterea rolului culturii în dezvoltarea locală”.

Valoarea totală eligibilă a acestui proiect este de 2,5 milioane de euro, inclusiv TVA, din care Filarmonicii de Stat din Oradea îi revin 1,25 milioane de euro (contribuția Consiliului Județean Bihor este de 25.000 euro).

Cele două instituții vor organiza Festivalul Cantata Profana. În cadrul proiectului, Filarmonica de Stat din Oradea va achiziționa instrumente muzicale în valoare de 650.000 de euro și echipamente în valoare de 100.000 de euro.

Cererile de finanțare pentru ambele proiecte vor fi depuse miercuri, 27 septembrie, în cadrul Programului Interreg IV – A România – Ungaria – Primul apel/ Obiectiv P2 – Cooperare pentru o zonă transfrontalieră mai socială și mai coezivă între România și Ungaria/ RSO 4.6 Creșterea rolului culturii și al turismului durabil în dezvoltarea economică, incluziunea socială și inovarea socială.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pârtia olimpică de schi de la Borșa a primit 4 noi omologări emise de Federația Internațională de Schi (FIS) pentru organizarea de competiții de schi alpin.

Pârtia olimpică de la Borșa va fi acreditată pentru competiții internaționale

Articolul următor
Spania este marea câștigătoare a categoriei de 4* a Concursului Complet Internațional Karpatia Horse Show, ce a avut loc între 22-24 septembrie, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova prin cuplul călăreț-cal, Carlos Diaz Ferandez și Toraje.

Spania, câștigătoarea Concursului Complet Internațional CCI 4* la Karpatia Horse Show

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share