Investiția din stațiunea maramureșeană se îndreaptă către primele rezultate concrete pe plan sportiv.
“Pârtia olimpică de schi de la Borșa a primit patru noi omologări emise de Federația Internațională de Schi (FIS) pentru organizarea de competiții de schi alpin. Până în prezent, pârtia olimpică are șase omologări FIS. Lucrăm la alte patru pe care le vom solicita în luna noiembrie.
Din sezonul 2023-2024, Borșa va putea organiza orice tip de concurs de schi alpin sub egida FIS, fiind singura pârtie din România care are toate omologările necesare și una dintre puținele din Europa de Est”, a informat edilul orașului, Sorin Timiș.
Administrația locală a anunțat, în vară, un proiect de 2,7 milioane de euro, din fonduri europene: Terase Belvedere, refugiu Salvamont și refugiu montan. Acestea urmează să fie construite în zona stației superioare a telegondolei. Proiectul este vizat spre finanțare pe Programul Operațional Regional 2020-2027 axa 7, investiții în turism.
Vor turism non-stop
Primăria are un program care să atragă non-stop turiștii în această zonă. Stațiunea a fost popularizată la pavilionul românesc de la Chișinău din cadrul evenimentului Tourism and Travel Expo. Borșa a devenit o destinație care apare tot mai des pe harta pasionaților de schi, odată cu activarea pârtiei olimpice amplasată pe versantul nordic al Munților Rodnei, readusă în circuit în ultimii ani.
Domeniul schiabil are și instalație de transport pe cablu tip telegondolă, de 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane / oră, 56 de gondole cu opt locuri. Noua telegondolă leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică. Proiectul de 27 milioane euro mai prevede o pârtie roșie (3 km), una albastră (4 km). Alte amenajări sunt spații de parcare, zonă comercială, apreschi, club de seară, centru de închiriat, școală de schi.