Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pârtia olimpică de la Borșa va fi acreditată pentru competiții internaționale

Pârtia olimpică de schi de la Borșa a primit 4 noi omologări emise de Federația Internațională de Schi (FIS) pentru organizarea de competiții de schi alpin.
Telegondola de 2,6 km deservește pârtia olimpică din Munții Rodnei | Foto: ROventura Kanal D

Investiția din stațiunea maramureșeană se îndreaptă către primele rezultate concrete pe plan sportiv.

“Pârtia olimpică de schi de la Borșa a primit patru noi omologări emise de Federația Internațională de Schi (FIS) pentru organizarea de competiții de schi alpin. Până în prezent, pârtia olimpică are șase omologări FIS. Lucrăm la alte patru pe care le vom solicita în luna noiembrie.

Din sezonul 2023-2024, Borșa va putea organiza orice tip de concurs de schi alpin sub egida FIS, fiind singura pârtie din România care are toate omologările necesare și una dintre puținele din Europa de Est”, a informat edilul orașului, Sorin Timiș.

Administrația locală a anunțat, în vară, un proiect de 2,7 milioane de euro, din fonduri europene: Terase Belvedere, refugiu Salvamont și refugiu montan. Acestea urmează să fie construite în zona stației superioare a telegondolei. Proiectul este vizat spre finanțare pe Programul Operațional Regional 2020-2027 axa 7, investiții în turism.

Pârtia olimpică de schi de la Borșa a primit patru noi omologări emise de Federația Internațională de Schi (FIS) pentru organizarea de competiții de schi alpin. Pârtia olimpică de schi de la Borșa a primit patru noi omologări emise de Federația Internațională de Schi (FIS) pentru organizarea de competiții de schi alpin. Pârtia olimpică de schi de la Borșa a primit patru noi omologări emise de Federația Internațională de Schi (FIS) pentru organizarea de competiții de schi alpin.

Vor turism non-stop

Primăria are un program care să atragă non-stop turiștii în această zonă. Stațiunea a fost popularizată la pavilionul românesc de la Chișinău din cadrul evenimentului Tourism and Travel Expo. Borșa a devenit o destinație care apare tot mai des pe harta pasionaților de schi, odată cu activarea pârtiei olimpice amplasată pe versantul nordic al Munților Rodnei, readusă în circuit în ultimii ani.

Domeniul schiabil are și instalație de transport pe cablu tip telegondolă, de 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane / oră, 56 de gondole cu opt locuri. Noua telegondolă leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică. Proiectul de 27 milioane euro mai prevede o pârtie roșie (3 km), una albastră (4 km). Alte amenajări sunt spații de parcare, zonă comercială, apreschi, club de seară, centru de închiriat, școală de schi.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita noul ambasador al Mexicului în România, Amparo Erendira Anguiano Rodriguez.

Mexicul vrea transfer de know-how la Cluj

Articolul următor

Bihorul, beneficiar a două proiecte culturale transfrontaliere Ro - Hu, cu fonduri UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share