Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mexicul vrea transfer de know-how la Cluj

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita noul ambasador al Mexicului în România, Amparo Erendira Anguiano Rodriguez.
Oficialii județeni au prezentat avantajele locale în IT și transporturi | Foto: CJ Cluj

Oportunitățile de investiții în județ le-au fost prezentate unei delegații din statul nord-american.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita noului ambasador al Mexicului în România, Amparo Erendira Anguiano Rodriguez. Ea a fost însoțită de Benito Jimenez Sauma, șef Cancelarie, și Dorin Zăgrean, consul onorific al Mexicului la Cluj-Napoca.

„Această întâlnire ne bucură și ne onorează, fiind o dovadă în plus a faptului că județul nostru reprezintă un punct de interes extrem de important pentru partenerii străini și potențialii investitori.

Am încredere că atuurile județului au fost convingătoare și că Excelența Sa va transmite mesajul nostru de sprijin și disponibilitate de colaborare agenților economici mexicani interesați să dezvolte afaceri profitabile în această zonă”, a spus vicepreședintele CJ Cluj.

Pe parcursul întrevederii, oaspeților le-au fost oferite informații despre unele dintre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv muzee, școli și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Vakar a vorbit și despre mediul universitar clujean și sectorul tehnologiei informației.

Cele două părți au discutat atât despre inițierea unor relații de cooperare între județul Cluj și orașe sau regiuni omoloage din Mexic, cât și despre demersurile concrete prin care această inițiativă se poate materializa.

Ambasadorul Mexicului, pentru prima oară la Cluj, și-a manifestat dorința de a intensifica și facilita colaborările româno-mexicane în domeniul educațional, în special cel universitar, sectorul cultural, schimburile de experiență între studenți, transferul de know-how între specialiștii celor două părți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expoziție de fotografie americană în Piața Unirii din Oradea

Articolul următor
Pârtia olimpică de schi de la Borșa a primit 4 noi omologări emise de Federația Internațională de Schi (FIS) pentru organizarea de competiții de schi alpin.

Pârtia olimpică de la Borșa va fi acreditată pentru competiții internaționale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share