Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj-Napoca, la Noaptea Cercetătorilor Europeni vine cu propuneri atractive

USAMV Cluj-Napoca propune publicului pentru Noaptea Cercetătorilor Europeni o serie de activități specifice domeniului. Vor fi organizate ateliere, expoziții și demonstrații științifice, degustări de produse inovative.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi reprezentată de cadre didactice și studenți de la toate facultățile la evenimentul Noaptea cercetătorilor europeni, vineri, 29 septembrie 2023, pe platoul din fața Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

Între orele 13.00 – 24.00, pasionații de știință și inovare sunt invitați să participe la atelierele, expozițiile și experimentele susținute la standurile USAMV Cluj-Napoca, în cadrul unui program foarte bogat și diversificat, potrivit pentru toate vârstele participanților.

Activități incitante la standurile USAMV Cluj-Napoca

USAMV Cluj-Napoca va prezenta o serie de informații, printre care oferta educațională și proiecte de cercetare. Vor fi făcute demonstrații cu echipamente de monitorizare a parametrilor mediului. Pentru că fitoterapia este mult apreciată, organizatorii vor expune plante aromatice și uleiuri esențiale. De asemenea, sunt pregătite demonstrații de microscopie, exerciții interactive și sesiuni Quiz pe diverse teme. Nu vor lipsi o expoziție cu tehnici cultivare plante în laborator și de plante la ghivechi – kokedama, shiakusa, kusamono, terrarii închise și deschise.

Modelare 3D a construcțiilor cu tehnologie scanare laser, expoziție de plante silvice, prezentări centre cercetări și ateliere în apicultură și sericicultură sunt și ele în program. Alări vor fi realizate demonstrații și o expoziție produse inovative și proiecte de cercetare ale Laboratorului de Gastronomie moleculară. Evenimentul n-ar fi fost complet dacă nu ar fi și o expoziție cu echipamente de analiză din Medicina Veterinară.

De asemenea, vor avea loc degustări de produse provenite de la fermele și stațiunile USAMV Cluj-Napoca, precum și prezentarea unei selecții de vinuri de la Stațiunea Vinea Apoldia Maior.

Cluj-Napoca e prezentă în circuitul științific

Și în acest an, Cluj-Napoca s-a alăturat celor peste 400 de orașe europene înscrise în circuitul științei și inovării, devenind parte a celei mai renumite inițiative de popularizare a științei la nivel european. Timp de o zi, copiii de toate vârstele, adolescenții, dar și adulții vor avea oportunitatea să participe activ la desfășurarea experimentelor științifice, să comunice cu cercetători, dar și să cunoască rezultatele cercetării științifice și modul lor de implementare. Acest eveniment este organizat ca activitate principală în cadrul proiectului SCIENCE4FUTURE-II, finanțat prin Horizon Europe Framework Programme (HORIZON).

Proiectul este inițiat și implementat de Universitatea Babeș-Bolyai, iar USAMV Cluj-Napoca este parteneră, alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vom avea din nou zahăr de Premium Luduș

Articolul următor

Cultură, educație și tehnologie la FICT 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share