Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul AROBS în primul semestru: afaceri duble, profit în stagnare

AROBS Transilvania Software, clujeană de IT specializată în furnizarea de servicii și soluții software bazate pe cele mai noi tehnologii, a debutat pe piața reglementată ca urmare a transferului de pe Piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).
Profitabilitatea pe primul semestru a AROBS a mai redus din optimismul intrării pe Piața Principală | Foto: BVB

Noile achiziții din grup au contribuit la mărirea cifrei de afaceri, dar managerii companiei sperau și la o majorare a profitabilității.

AROBS a raportat o cifră de afaceri de 241 de milioane de lei la nivel consolidat în primul semestru (S1) din 2023, o creștere cu 90% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net normalizat de 32,5 milioane (+1%).

„Primul semestru al anului a fost o perioadă marcată de o activitate intensă la nivelul tuturor companiilor din grup. Creșterea cifrei de afaceri se datorează atât creșterii organice, cât și aportului noilor companii achiziționate după primul semestru din 2022.

AROBS Engineering, Grupul Nordlogic, Centrul de Soft GPS,  AROBS Software Moldova, AROBS TrackGPS Moldova, AROBS Polska, Grupul Future WorkForce Global au fost incluse în raportul aferent S1 2023. O contribuție importantă la această creștere au avut-o și contractarea de noi proiecte, în zona de furnizare de servicii software, creșterea echipelor existente, extinderea colaborării cu clienții existenți.

Marjele pentru indicatorii EBITDA și profit net sunt ușor sub cele vizate de noi, datorită faptului că am vizat pe parcursul primului semestru creșterea cifrei de afaceri. Acesta este efectul direct al dezvoltării accelerate prin tranzacții de achiziții și fuziuni, când cifra de afaceri crește într-un ritm alert, precum și a procesului de integrare a firmelor noi în grup.

Însă, suntem încrezători că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea grupului și că odată ce vom finaliza procesele de integrare a noilor achiziții, marjele noastre de profit vor înregistra creșteri conforme cu bugetul”, a declarat Voicu Oprean, CEO al AROBS.

Lucrează la optimizările la nivel de grup

AROBS Systems a finalizat un proiect de livrare de soluție hardware și software destinată consolidării bazelor de date necesare funcționării componentelor Sistemului Informatic Integrat Vamal. Soluțiile vândute generează marje cuprinse între 2 și 8%.„Pasul următor este trecerea la soluții personalizate pentru AROBS Systems, care să genereze business cu valoare adăugată”, a menționat Oprean.

„Integrarea operațiunilor, tehnologiilor și echipelor implică adesea consum mărit de resurse și timp, care pot temporiza profitabilitatea pe termen scurt. În timpul etapei de tranziție a integrării entităților nou achiziționate în structura de afaceri existentă au loc suprapuneri operaționale care pot scădea temporar eficiența.

Împreună cu echipa de management și directorii diviziilor lucrăm în mod continuu la realizarea optimizărilor la nivel de grup pentru a ne asigura că valorificăm cât mai repede posibil potențialele eficiențe și sinergii, aspecte care, foarte curând, vor conduce la o creștere accelerată a marjelor noastre de profit”, a spus Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS.

În 25 septembrie, acțiunile AROBS au debutat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, după listarea pe piața AeRO în 2021. Odată cu trecerea pe Piața Principală, AROBS vizează intrarea în indicii locali și regionali – BET și FTSE Russell, precum și efectuarea unei majorări de capital social prin care să atragă investitorii instituționali în acționariatul companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima ediție a Festivalului "George Enescu", la Timișoara, a fost un succes

Articolul următor

S-a semnat contractul de execuție pentru Centura Biharia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share